1

Sesamstraat in Madurodam

Bert en Ernie te zien in de tentoonstelling "Sesamstraat in Madurodam"

Madurodam Redactioneel door

archief oud artikel 11 maart 2008 Den Haag, Zuid-Holland DEN HAAG - De kleinste stad van Nederland heeft een nieuwe straat: Sesamstraat. Tijdens de expositie in Madurodam kunnen de kinderen de hoofdrolspelers van Sesamstraat ook in het echt ontmoeten.

Bert en Ernie

'Sesamstraat in Madurodam' heet de nieuwe tentoonstelling in het Haagse miniatuurpark. Een dynamische en educatieve tentoonstelling, waarbij kinderen zelf aan de slag kunnen met leerzame spellen. In de expositiehal kunnen kinderen hun favoriete hoofdrolspelers in het echt ontmoeten. Ook kunnen ze beleven wat ze normaal op televisie zien. Tekenen en knutselen, rekenen, verhalen luisteren maar natuurlijk ook naar hartelust spelen in deze tot leven gebrachte televisiewereld. Een zeer interactieve tentoonstelling dus. Kinderen kunnen bovendien op de foto met de levensgrote Bert en Ernie.
De expositie is niet alleen gemaakt voor kinderen, maar ook voor hun ouders en begeleiders. Zij kunnen zich verdiepen in de geschiedenis, achtergrond en grondleggers van dit succesvolle tv-programma.

Unieke succesformule

Het veel bekeken tv-programma Sesamstraat bestaat al sinds 1969. De Amerikaanse programmamakers hadden een unieke formule bedacht om kinderen spelenderwijs te leren tellen en spellen. Inmiddels wordt de serie in 120 landen uitgezonden en is het de langslopende televisieserie ter wereld. Sesamstraat is in Nederland op de buis sinds 1976. Het programma is nog steeds erg populair bij alle generaties en heeft een enorme naamsbekendheid opgebouwd en is tegenwoordig drie keer per dag op tv te zien.

Madurodam

De expositie 'Sesamstraat in Madurodam' vindt plaats van 13 maart 2008 tot en met 26 oktober 2008. De verwachte openingstijden van de expositie zijn van 10.00 uur tot 18.00 uur (in juli en augustus van 10.00 uur tot 23.00 uur). Voor bezoek aan de expositie wordt geen extra toeslag op de toegang van Madurodam berekend.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 maart 2008 - 15970

Dit past bij 'Sesamstraat in Madurodam'

3 reacties: