1

Weg dit weekend

De uitstapjes van dit weekend op een rij

Redactioneel door

archief oud artikel 6 december 2007 Sinterklaas is net geweest en Nederland maakt zich weer op voor kerst. Overal in heel Nederland zijn kerstmarkten, ook dit weekend al. Wie de wintersfeer wil proeven, kan naar het Openluchtmuseum of naar Archeon.

Laatste kansen

Een aantal leuke tentoonstellingen en uitstapjes is nog maar één of twee weken te zien. Grijp dit weekend de kans om deze uitstapjes nog te bezoeken:
  • Ga op reis en bijna overal zie je de 'Passer Domesticus'. Huismussen zijn o zo gewoon - maar toch ook erg bijzonder, zo leert de tentoonstelling 'Blij met een dode mus', die tot 16 december in het Natuurmuseum Fryslân en Galerie De Roos van Tudor te zien is.
  • De Ark van Noach blijft tot maandag 17 december in Sliedrecht, daarna vertrekt de Ark naar Arnhem, waar hij tot 1 maart blijft liggen.

Winters van weleer

De winters in Nederland zijn guur en nat, maar niet echt streng. Vroeger was dat anders, en grootouders kunnen daar uren over vertellen. Het eten was schaars, de wind sneed en er lagen dikke pakken sneeuw. In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem kunnen bezoekers de 'winters van weleer' beleven. Bezoekers kunnen er schaatsen en er is uiteraard ook stamppot te eten.

Fantasy en gothic in Archeon

Het historische themapark Archeon in Alphen aan den Rijn verandert zaterdag en zondag in een fantasiewereld. Normaal gesproken, krijgen bezoekers te zien hoe de Romeinen en Germanen vroeger leefden. Dit weekend lopen er trollen, bosgremlins, elfjes en kruidenvrouwtjes in het park rond. Driehonderd deelnemers doen mee aan de Archeon Midwinter Fair. Tijdens dit spektakel zijn er optredens van Folk- en Metlabands op twee open podia. Ook zijn er verschillende lezingen, workshops en demonstraties.
>> Download het complete programma van de Midwinter Fair.

De polder in

Onder de rook van Amsterdam-Zuidoost ligt een grote polder: De Ronde Hoep. De weilanden in deze polder zijn in een spinnenwebbenpatroon doorsneden met slootjes. In deze tijd van het jaar strijken er veel goudplevieren, wulpen en kolganzen neer in de polder. Een gids van Landschap Noord-Holland fietst zaterdag met een telescoop naar De Ronde Hoep om bezoekers deze vogels van dichtbij te laten zien. De groep maakt ook een kleine wandeling. De tocht begint om 10.00 uur aan de Kerkstraat in Ouderkerk en duurt ongeveer twee uur. Wie mee wil met de excursie, moet zelf een fiets meenemen en zich opgeven via 0251-362762.

Kerstmarkten

Deze maand zijn er veel kerstmarkten in Nederland. DagjeWeg.NL heeft een aantal daarvan in kaart gebracht op een speciale kerstpagina. Veel kerstmarkten zijn dit weekend al te bezoeken.


Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 december 2007 - 1991

Dit past bij 'Weg dit weekend'