1

Limburg knapt religieus erfgoed op

"Renovatieproject ook goed voor werkgelegenheid"

Nieuws door

archief oud artikel 14 maart 2008 Roermond, Limburg Het Jaar van het Religieus Erfgoed is aanleiding voor Limburg om religieuze gebouwen in de provincie op te knappen. De Gedeputeerde Staten trekken er een miljoen euro voor uit.

De Provinciale Staten riepen de gedeputeerden van Limburg onlangs op om geld beschikbaar te stellen voor de religieuze erfgoederen. De Gedeputeerde Staten geven nu gehoor aan die oproep.  Een half miljoen wordt besteed aan het instandhouden van kerken, kloosters en andere religieuze gebouwen. Een kwart miljoen is beschikbaar om kruisen en kapelletjes te restaureren. Hetzelfde bedrag komt vrij voor de verbetering van toegankelijkheid van religieuze gebouwen.

Werkgelegenheid

Vorig jaar heeft Limburg bekeken welke religieuze monumenten in aanmerking komen voor de subsidie. Volgens gedeputeerde Noël Lebens zit er nog een ander voordeeltje aan het opknappen van de kerken, kapelletjes en graven: "Dit jaar gaan Limburgse leerling-bouwplaatsen, oude ambachten en sociale werkplaatsen onder leiding van Monumentenwacht Limburg met de renovatie aan de slag. Daarmee blijft niet alleen ons erfgoed behouden, maar wordt ook werkgelegenheid geschapen."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 maart 2008 - 482

Dit past bij 'Limburg knapt religieus erfgoed op'