E-krant Lentekriebels

 deel via WhatsApp | Redactioneel door

E-Krant Lentekriebels

20 maart 2008 Het weer werkt nog niet echt mee maar zodra het zonnetje schijnt komen de lentekriebels naar boven. Voor binnen en buiten geeft DagjeWeg.NL in deze E-krant de leukste uitstapjes.

Reis door het menselijke lichaam

Op 20 maart opent CORPUS, het nieuwste belevingscentrum van Nederland. Maak een reis door het menselijke lichaam waarbij je kunt zien, voelen en horen hoe je eigen lijf werkt. Corpus wil ook duidelijk maken hoe we reageren op voedsel en bewegen. In het 5D-harttheater maakt de bezoeker een reis als roodbloedlichaampje en in de hersenshow gaat het om de bijzondere werking van het menselijk brein. De toegang tot het gebouw in Oegstgeest werkt met tijdsloten van 7 minuten.

Gun het lichaam rust in Oegstgeest.

Kraambezoek

Kom babyaapjes kijken in de Apenheul! Tijdens het Lente Festival trakteert het park in Apeldoorn elke zondag op beschuit met muisjes. Bij de gorilla's, slingerapen en leeuwaapjes zijn al enkele kleintjes geboren. De vele dikke buiken bij de capucijnapen, Berberapen en doodshoofdaapjes beloven nog vele babyaapjes. Ga op zaterdag 19 en zondag 20 april mee 'op kraamvisite'. Samen met een Apenheulgids brengt u om 13.30 uur de jongste bewoners een bezoekje.

Slapen vlak bij de aapjes?

Pretparkenoverzicht

Wilt u in een oogopslag zien waar u een leuke speeltuin kunt vinden? Maak dan nu gebruik van het pretparkenoverzicht van DagjeWeg.NL. In een handige kaart vindt u alle pretparken en grote speeltuinen van Nederland en omgeving. Ook overdekt zodat u ook met wat regenachtiger weer kunt kijken voor een leuk uitje met de familie. Dankzij de vele beoordelingen op DagjeWeg.NL kunt u lezen wat anderen vonden van een bezoek aan deze parken. Hoog scoren Speelpark Oud Valkeveen, Het Land van Jan Klaasen, Chimpie Champ en de Linneaushof. Ook u kunt een beoordeling geven, daarbij maakt u ook nog kans op een leuke prijs!

Bloemen, hoeden en elfjes

Op 20 maart gaan de deuren van de Keukenhof weer open. Het thema van dit jaar is China- De Olympische Spelen 2008 – Beijing, Tijdens het paasweekend organiseert het park een aantal activiteiten. Op 24 mei kunnen vroege vogels al vanaf 07.00 uur terecht voor mooie plaatjes. Later op de dag winnen de bezoekers met de meest originele hoeden een prijs. Drie keer die dag geeft de Chinese modeontwerper Shéguang Hu een show. Hij ontwierp voor de Spelen in Beijing de kleding van de medailledames. Diverse Nederlandse ontwerpers tonen dan ook hun mooiste hoeden in oosterse sfeer. Om 15.00 uur is de Easterparade met een Chinese draak, kinderen, modellen en deelnemers aan de hoedenwedstrijd. Basis voor deze parade is de expositie China in Town. Chinese kostuums, lotusschoenen, hoeden en sieraden zijn hier te zien. De kinderen kunnen zich vermaken in de knutselhoek die in het teken staat van de beroemde Flower Fairies boeken. Hier wordt dan ook uit voorgelezen en het is mogelijk om geschminkt als elfje of bloemenkind naar huis te gaan.

Doe de luikjes dicht nabij Lisse.

Het geheim van Hades

Sinds een paar dagen is een lid van de organisatie Odin spoorloos verdwenen tijdens onderzoek naar mysteries in Twente. Het enige wat is teruggevonden is, is zijn tas met bewijsmateriaal... Los het raadsel op met de vernieuwde fietsspeurtocht het Geheim van Hades. GPS, audio, video, internet en bewijsmateriaal worden ingezet om een duister mysterie op te lossen. Werkelijkheid en spel lopen door elkaar in dit bijzondere avontuur. Als het nog te koud is voor een fietstocht kunt u ook op SagenSafari. Eenmaal van de grote weg leidt een navigatiesysteem uw auto langs spookboerderijen, roofridders, heksen, struikrovers en Witte Wieven... De SagenSafari Twente is vanaf 1 april te koop bij de VVV’s in Noordoost Twente.

Volgende keer

De volgende e-krant verschijnt op 3 april. Zo vlak voor het museumweekend gaan we op zoek naar de leukste of meest bijzondere musea van ons land. Om in dat weekend of een andere keer te bezoeken.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-03-17 15:31:01 - 10470