1

Eerste chimpanseejong in Beekse Bergen

Safaripark 'dolblij' met jong aapje

Safaripark Beekse Bergen Nieuws door

archief oud artikel 20 maart 2008 Hilvarenbeek, Noord-Brabant Voor het eerst in de geschiedenis van Safaripark Beekse Bergen is donderdagochtend een chimpansee geboren. Het jonge aapje heet Stephan.

Moeder Marlies en jong maken het goed, meldt het safaripark in Hilvarenbeek. Vanochtend vroeg schonk ze in alle vroegte het leven aan een zoon. Vader van de jonge chimpansee is Frits. Net als Marlies is hij afkomstig uit het wetenschappelijke onderzoekcentrum BPRC in Rijswijk en verblijft sinds 2006 in Safaripark Beekse Bergen.

Dolblij

Het safaripark heeft het jong vernoemd naar één van de verzorgers: Stephan. Beekse Bergen zegt 'dolblij' met hem te zijn. "Uit het feit dat er nu een jong is geboren, maken wij op dat de dieren hier hun rust en ruimte hebben gevonden om te paren", zegt Jacques Kaandorp, verantwoordelijk voor de dierencollectie van het park.

Verstoppen

Het publiek kan Stephan al zien, maar moeder en zoon verstoppen zich nog wel regelmatig achter de schermen in hun verblijf, zegt het safaripark. Met vijftig exemplaren leeft in Beekse Bergen één van de grootste Europese chimpanseegroepen. In gevangenschap kunnen deze dieren wel vijftig jaar oud worden, een leeftijd die ze in de vrije natuur bij lange na niet halen.

Niet alleen voor de chimpansees is het kraamtijd. Ook bij de Afrikaanse wilde honden en de leeuwen werden jongen geboren. De leeuwenwelpen zijn nog niet zichtbaar voor het publiek, de jonge hondjes al wel.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 maart 2008 - 1269