1

Onderscheiding voor Keramiekmuseum

"Museum van internationale betekenis"

Nationaal Keramiekmuseum Princessehof Nieuws door

archief oud artikel 25 maart 2008 Leeuwarden, Friesland Keramiekmuseum Princessehof heeft een onderscheiding gekregen van het Prins Bernhard Cultuurfonds. "Het museum is toonaangevend op het gebied van keramiek."

De Friese afdeling van het Prins Bernhard Cultuurfonds, een fonds dat Nederlandse cultuur- en natuurprojecten financieel ondersteund,  besloot de Friese Anjer dit jaar toe te kennen aan het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden.

Toonaangevend

Volgens de Friezen verdient het museum de onderscheiding omdat het museum 'toonaangevend is op het gebied van keramiek en daarmee van internationale betekenis'. "Het museum bezit een indrukwekkende collectie keramiek en is in staat daarmee verrassende tentoonstellingen te organiseren", aldus het fonds.

Metamorfose

Ook over de recente verbouwing is het fonds positief gestemd. Het Keramiekmuseum heeft, in de bewoordingen van de Friese afdeling, een ware metamorfose ondergaan. Daardoor is het museum in staat de bezoeker van jong tot oud ook in de toekomst te blijven verbazen over de veelzijdigheid van de keramische collecties uit de diverse delen van de wereld, aldus het cultuurfonds.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 maart 2008 - 531