Mijnbouwarchief binnenkort online toegankelijk

Voorjaar 2008 historische foto's en tijdschriften op DeMijnen.nl

Nieuws door

archief oud artikel 6 december 2007 Duizenden foto's en oude nieuwsbladen over de Limburgse mijnbouw zijn vanaf volgend voorjaar online beschikbaar. Stichting DeMijnen.nl en DSM maken een groot gedeelte van het historisch archief van De Staatsmijnen openbaar.

Het archief van De Staatsmijnen, beter bekend als DSM, is vanaf voorjaar 2008 te raadplegen via de website DeMijnen.nl van de gelijknamige stichting. Zo komen de volledige jaargangen van de historsiche mijnbouwtijdschriften Steenkool en Nieuws van de Staatsmijnen beschikbaar op internet. "De digitaal beschikbaar komende collectie gaat vele foto's van De Staatsmijnen omvatten over de verschillende mijnen en het maatschappelijke leven daaromheen", aldus de initiatiefnemers.

Behoefte

De behoefte aan informatie over Limburgs mijnbouwverleden is groot, stelt Stichting DeMijnen.nl. "De samenwerking tussen DeMijnen.nl en DSM sluit dus goed aan bij deze trend en de foto's en bladen zullen vele herinneringen weer laten herleven." Eerder bracht de stichting daarom al een driedelige dvd-reeks met archiefbeelden uit.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 december 2007 - 646

Dit past bij 'Mijnbouwarchief binnenkort online toegankelijk'