1

Stokoude flamingo's met pensioen

Bejaarde vogels moeten naar Rotterdam verhuizen om verbouwing vogelweide

Blijdorp Nieuws door

archief oud artikel 26 maart 2008 Rotterdam, Zuid-Holland Zeven bejaarde Europese flamingo's zijn woensdag van Artis naar Blijdorp verhuisd. Ze gaan in Rotterdam van hun pensioen genieten."Het is niet aan de ouwetjes te zien."

De zeven bejaarde Europese flamingo's verhuizen naar Blijdorp omdat zij in Artis plaats moeten maken voor de verbouwing van de vogelweide. Het gaat volgens de Rotterdamse dierentuin om een aantal stokoude flamingo's, variërend van een paar dikke twintigers tot een bijna zestig-jarige. "Het is de ouwetjes overigens niet aan te zien en het is te verwachten dat ze nog goed mee kunnen komen in de kolonie", aldus de diergaarde.

Thuisvoelen

De dierentuin moet nog afwachten of de flamingo's zich snel bij de groep in Rotterdam zullen thuisvoelen. Mogelijk vormen ze de eerste tijd nog een aparte groep binnen de bestaande kolonie. Blijdorp: "We zullen er in ieder geval alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze hun laatste dagen op een fijne manier in Rotterdam kunnen slijten."

Zürich

De flamingo's zijn niet de oudste ter wereld. Het oudste exemplaar ooit leefde in een dierentuin in Zürich en bereikte een leeftijd van zestig jaar.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 maart 2008 - 751

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...