E-krant: Wat wil je in april?

 
Redactioneel door

3 april 2008 De maanden vliegen voorbij: het is al weer april. Genoeg van het binnen zitten? Ga dan een dagje weg! In deze E-krant krijgt u weer een aantal ideeën voor dit weekend of de komende weken. Nodig familie of vrienden uit, trek de deur even achter u dicht en geniet.

Paardenreddingsboot Ameland

Waan u terug naar vroeger en ga het uitvaren van de paardenreddingsboot bekijken. Een prachtig schouwspel van tien stoere paarden in de branding. De reddingsboot op Ameland geeft ook dit jaar weer demonstraties. De eerstvolgende keer is op zaterdag 12 april 2008, waarna elke maand de boot uitvaart vanuit Reddingsmuseum Abraham Fock. Op zaterdag 26 juli is het Midzomerfeest in Buren vanwaar de reddingsboot ook vaart. De paarden zijn verder te bewonderen op zaterdag 2 augustus tijdens International Search and Rescue Event in Katwijk. Ameland heeft meer! Neem bijvoorbeeld deel aan een van de vele wad-, strand- of bosexcursies die in april op het programma staan.

Overnachten op Ameland.

Bezoek De Buffel

Tijdens het Museumweekend is het volledig gerenoveerde museumschip De Buffel weer even open. Het publiek mag de herinrichting en de nieuwe tentoonstelling beoordelen. Op 26 april opent het schip van het Maritiem Museum Rotterdam officieel haar deuren. Ook het museumdepot is dit weekend te bezoeken. Tijdens de interactieve familierondleiding langs de nieuwe tentoonstelling Macht & Glorie – Scheepvaart in de Gouden Eeuw' kunt u beoordelen of de ooit zo machtige raadspensionaris Johan van Oldenbarnevelt wel de waarheid spreekt over de Gouden Eeuw.

Blijven slapen in Rotterdam.

Lang leve de liefde

Poëzie kan betoveren, ontroeren en verrassen. Van zaterdag 5 tot en met vrijdag 11 april 2008 is voor de vierde keer De week van de poëzie in Nederland. Dit jaar is het thema 'De eerste liefde'. Wat is er nu mooier dan de romantiek en het gevoel van een eerste liefde naar boven te halen? In het hele land zijn activiteiten georganiseerd.

Op zoek naar een hotel in Nederland?

Waterweetjes

Het Watermuseum is tijdens het themajaar 'Nooitverwacht Nederland' verkozen tot één van de verborgen schatten van ons land. Breng dus dit jaar eens een bezoek aan dit museum, bijvoorbeeld tijdens de gratis highlighttours op 13 april of 8 juni. Het Nederlands Watermuseum in Arnhem is een leuk doemuseum waar u op een eigentijdse en interactieve manier de wereld van het zoete water kunt beleven. Kinderen kunnen onder andere in het riool kruipen, waterproefjes doen in het Waterlab of een film kijken in de Watercinema.

Logeren in Arnhem.

50-plus cultuurmaand

Op 1 april startte in Zuid-Holland de eerste 50 pk. cultuurmaand: een maand vol culturele uitjes, voor jong en oud, maar vooral gericht op mensen met levenservaring. Culturele organisaties uit de hele provincie hebben een programma samengesteld voor levenslustige 50plussers. Ze kunnen bijvoorbeeld genieten van een door chefkoks bereide maaltijd in een museum. Verder is het mogelijk om auteurs van reisverhalen te ontmoeten in de bibliotheek, te ontbijten met een film of dansworkshops te volgen. Speciaal voor 50pk is de voorstelling 'Diana's verjaardag' geschreven.

Hotels in Zuid-Holland.

Fladderende vlinders

Op 5 april opent de Vlindervallei. Op ruim 1.500 m² fladderen duizenden vlinders rond langs steile rotswanden, bloeiende planten en kabbelende beekjes. De Vlindervallei is een onderdeel van de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Voor nog meer vlinderplezier kunt u op zaterdag 5 april op pad met vlinderspecialist Nico Dekker tijdens een workshop nachtvlinders vangen. In natuurgebied Het Ilperveld bij Landsmeer opent vanaf 20.30 uur de jacht op de pijlstaartvlinders, vroege spanner en agaatvlinder en voorjaarsuilen waaronder de variabele en de kleine. Aanmelden bij de InformatieWinkel.

Logeren in Luttelsgeest.

Volgende keer...

Het duurt nog even, maar in de volgende e-krant leest u de leukste uitjes voor de meivakantie. Koninginnedag en Hemelvaartsdag zijn voor iedereen een paar lekkere vrije dagen. In de E-krant van 17 april geeft Dagjeweg.NL hiervoor een invulling.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-03-31 12:58:33 - 2491

Dit is interessant