1

Rabobank: Floriade goed voor lokale economie

Tuinbouwevenement stimuleert Limburgs bedrijfsleven

Nieuws door

archief oud artikel 4 april 2008 Venlo, Limburg De Floriade 2012 in Venlo is goed voor de Limburgse economie. Het evenement levert het lokale bedrijfsleven naar verwachting 280 miljoen aan omzet op. Dat blijkt uit een studie van de Rabobank.

In het rapport 'Op weg naar de Floriade 2012' berekenen economen van de Rabobank dat de komst van de Floriade naar de Noord-Limburgse stad de economie een flinke impuls geeft. Minimaal 105 miljoen van dat bedrag wordt uitgegeven in de horeca en detailhandel, verwacht de bank. Voor de Limburgse horeca is dat bedrag een derde deel van de jaarlijkse omzet.

Product

Of de Floriade ook daadwerkelijk een financieel succes voor Noord-Limburg wordt, hangt af van de manier waarop lokale ondernemers op het evenement inspelen, zo blijkt uit het rapport. Het is niet voldoende om alleen zoveel mogelijk bezoekers naar het evenement te lokken, schrijven de economen van de Rabobank. De ondernemers moeten volgens de bank hen ook een zo goed mogelijk product aanbieden.

Bezoekers

De bank schat dat elke bezoeker tijdens 'een dagje Floriade' 15 tot 150 euro uit zal geven. Naar verwachting komen twee miljoen bezoekers naar het tuinbouwevenement, waarvan de helft uit Duitsland komt.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 april 2008 - 483

Dit past bij 'Rabobank: Floriade goed voor lokale economie'