Theater opent deuren voor jeugd

door

archief oud artikel 7 april 2008 Ieder jaar worden de jeugdtheaterdagen georganiseerd. Meer dan 100 theaters openen hun deuren zodat de jeugd kan genieten van toneel, dans en muziek in heel Nederland. De thema's zijn dan ook gericht op jeugd. Er zijn grappige, vrolijke en gekke optredens. De bedoeling van de jeugdtheaterdagen is de jeugd laten zien dat theater ook voor hun bedoeld is.

Workshops

Om de theaterdagen interactief te houden, zijn er ook workshops zoals maskers maken of danslessen. Je kunt je zelfs inschrijven voor rondleidingen en een kijkje nemen achter de schermen, om te zien hoe het er daar aan toe gaat. De jeugd hoeft dus niet alleen te zitten en kijken, maar wordt echt betrokken bij alles wat er bij theater komt kijken.

Scholen-affiche-wedstrijd

Speciaal voor scholen is er een wedstrijd georganiseerd waarbij de kinderen moeten proberen de mooiste, origineelste of spannendste affiche te ontwerpen. Zo raken de leerlingen nog meer betrokken bij de theaterdagen. Uiteindelijk wordt er een landelijke winnaar gekozen.

De Jeugdtheaterdagen vinden plaats van 6 april tot en met 13 april 2008 in meer dan 100 theaters in Nederland. Om het programma te bekijken ga dan naar de website van het Jeugd Theater.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 april 2008 - 399

Dit past bij 'Theater opent deuren voor jeugd'