1

"De maaltijd blijft een verrassing"

MuseumgoudA organiseert 'museaal diner' voor oudere bezoekers

MuseumgoudA Nieuws door

archief oud artikel 8 april 2008 Gouda, Zuid-Holland MuseumgoudA organiseerde vorige week een diner waarbij de chef-koks zich lieten inspireren op schilderijen uit de collectie. Einde april vindt er weer zo'n maaltijd plaats. "Wat de vijftig-plussers voorgeschoteld krijgen, blijft een verrassing van de koks."

Nooit eerder organiseerde museumgoudA een 'museaal diner' voor vijftig-plussers. Afgelopen donderdag vond er voor het eerst een diner plaats, in het kader van de 50 pk Cultuurmaand, waarbij de chef-koks  zich lieten inspireren door de museumcollectie. "Er zijn wel eens diners in het museum, maar nooit geïnspireerd op de collectie", zegt Carina Blokzijl van het Goudse museum.

Pruimen, uien en peren

Blokzijl noemt de maaltijd van vorige week, gemaakt door Erik van Dijk en Roger Ruhulessi, een 'groot succes'. "Het diner bestond uit diverse gangen waarbij een link werd gelegd met de collectie." De twee koks haalden hun kookinpiratie onder meer uit een stilleven met blauwe pruimen van Philippe Rousseau, een wandbord van Goudse plateelbakkerij en een stilleven met uien van Floris Verster. Het volgens Blokzijl 'spectaculaire dessert' was geïnspireerd op een schilderij van een peer.

Rondleiding

Het bleef niet bij eten alleen, zo blijkt uit de woorden van de museummedewerker. "De genodigden kregen tussen de gangen door een rondleiding van de conservator. Hij lichtte een aantal stukken uit de collectie toe waar de koks zich door hadden laten inspireren."

Haast

Op 25 april vindt er weer een 'museaal diner' plaats in museumgoudA. Haast is geboden voor wie mee wil eten. "We verwachten dat het zo vol is dus wie het eerst komt die het eerst maalt. Wat de bezoekers voorgeschoteld krijgen, blijft een verrassing van de koks."

Niet alleen in het Goudse museum vinden op schilderwerken gebaseerde diners plaats. Deze maand kunnen ook vijftig-plusbezoekers van het Gorcums Museum in Gorinchem, het Dordrechts Museum in Dordrecht en het Chabot Museum in Rotterdam hun buik vullen met het bijzondere voedsel. De maaltijden vinden plaats in de 50 pk Cultuurmaand, een initiatief van Kunstgebouw waarbij cultuurorganisaties culturele uitjes organiseren voor vijftig-plussers.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-04-08 11:11:11 - 773


-advertentiepositie-