1

Apenheul vernoemt gorillababy naar oprichter

Wimbé is tweede zoon van vader Jambo en moeder Lobo

Apenheul Nieuws door

archief oud artikel 17 april 2008 Apeldoorn, Gelderland Het zaterdag in Apenheul geboren gorillababy'tje heet Wimbé. Het jonge mannetje is vernoemd naar de onlangs overleden oprichter van Apenheul Wim Mager.

Wimbé werd afgelopen zaterdag geboren en is vernoemd naar de oprichter Wim Mager. Medewerkers van Apenheul moesten lang wachten op de komst van de babygorilla: zijn moeder was rond februari/maart uitgerekend. Het jonge gorillamannetje is het eerste kind van moeder Lobo en de Apeldoornse gorillaleider Jambo.

Bewijs

Hun nieuwe kindje is volgens de Apeldoornse dierentuin het bewijs dat Jambo het met de meeste vrouwtjes goed kan vinden. Eerder verwekte de nog niet onbetwiste gorillaleider bij Mandji al hun eerste zoon: Mapasa. Ook een andere vrouwtje, Kisiwa, is in verwachting. Ze hoopt komend najaar te bevallen.

Beschuit

Inmiddels kunnen bezoekers van Apenheul de pasgeboren gorillababy al zien op het grote eiland. De beste plek is de Bongo Bonde, de voederplek van de gorilla's. Bovendien krijgen de bezoekers elke zondag tijdens het Lente Festival, dat tot en met 12 mei duurt, beschuit met muisjes om de geboortes in de Apeldoornse dierentuin te vieren.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 april 2008 - 543