1

Minister redt historische locomotieven

Eurlings betaalt veiligheidssystemen antieke stoomtreinen

Nieuws door

archief oud artikel 18 april 2008 Den Haag, Zuid-Holland De historische stoomtreinen blijven stoom afblazen. Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft de toeristische trekpleisters financiële steun toegezegd. Dat schrijft hij in een brief die de minister vandaag naar de Tweede Kamer stuurt.

De twintig antieke stoomtreinen moeten uiterlijk begin 2009 zijn voorzien van een nieuw beveiligingssysteem. Eurlings heeft de kamer beloofd dat hij eenmalig de kosten voor de beveiliging van de treinen zal betalen. De historische locomatieven voldoen na aanpassing aan de regels die gelden voor voertuigen op het spoor. Nu is dat nog niet het geval. De minister gaat er wel vanuit dat de bijdrage voorkomt dat antieke stoomtreinen zullen verdwijnen van het Nederlandse spoorwegnet.

Waardevol

In één van de brieven geeft de minister aan dat de historische stoomtreinen bijdragen aan het historische besef van de bevolking en een belangrijke toeristische trekpleister zijn. Bovendien spreekt Eurlings zijn waardering uit voor de vrijwilligers van de historische spoorlijnen in Nederland. Volgens hem is hun onbetaalde en onbaatzuchtige hulp 'uiterst waardevol' voor de organisaties die het mobiel erfgoed rijdend houden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 april 2008 - 11020

Dit past bij 'Minister redt historische locomotieven'

1 reactie