1

Kinderen meer dan welkom in Verzetsmuseum

Speciale kinderafdeling voor museum in Amsterdam

Nieuws door

archief oud artikel 2 mei 2008 Amsterdam, Noord-Holland Het Verzetsmuseum in Amsterdam gaat voor hun jonge bezoekers een speciale kinderafdeling opzetten. Daarvoor wil het museum een gedeelte van een garage aan de Plantagedoklaan aankopen en verbouwen. Het museum hoopt zo aan de toenemende vraag van scholen te blijven voldoen.

Het museum ontvangt nu elk jaar bijna 15.000 scholieren in groepsverband en moet in de drukke voorjaarsmaanden zelfs groepen afwijzen. Daarom bestaat al lange tijd de wens om het Verzetsmuseum uit te breiden met een speciale kinderafdeling. Het museum kan dan veel meer groepen ontvangen en beter aansluiten bij de jongste bezoekers van 9 tot 14 jaar. Doordat een aangrenzende ruimte van ongeveer 340 m2 te koop staat, kan de wens eindelijk vervuld worden.

Voor de realisatie van de extra kinderafdeling in het museum is minimaal 2 miljoen euro benodigd, die de organisatie dit jaar bijeen hoopt te brengen. Verschillende overheden, fondsen en particulieren hebben inmiddels hun steun toegezegd. Plan is om het kindermuseum in 2010 te openen. In dit jaar is het 65e herdenkingsjaar van de bevrijding én bestaat het Verzetsmuseum 25 jaar.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 mei 2008 - 368

Dit past bij 'Kinderen meer dan welkom in Verzetsmuseum'