1

Dordt in stoom gehuld

Stoomschepen en treinen doen vroegere tijden herleven in Dordrecht

Redactioneel door

archief oud artikel 9 mei 2008 Dordrecht, Zuid-Holland Tijdens het driedaagse evenement, Dordt in Stoom, komen alle oude vervoersmiddelen bij elkaar. Stoomschepen varen langs en oldtimerbussen staan te wachten op passagiers. Het evenement wordt dit jaar al voor de 13e keer georganiseerd en verwacht 250.000 bezoekers te trekken.

Aftrap

Voor de bezoekers wordt dit jaar weer alles uit de kast gehaald. Op vrijdag 16 mei beginnen 11 VMBO scholen met de bouw van een stalen boot. Voor de beste boot wordt er een prijs uitgereikt. Het enige burger vliegteam The Red Sensations zorgt voor een spectaculaire opening. De uitvinder van de stoommachine, James Watt, wordt op deze dag ook niet vergeten. Drie dagen lang wordt er gewerkt aan een zandsculptuur van zijn portret. Onmisbaar op deze dagen is de Dordtse Reddingsbrigade, die deze dagen ook in actie komt.

Activiteiten

Het evenement is verspreid over drie gebieden in de stad. Hier varen en rijden de verschillende vervoersmiddelen rond. Bezoekers kunnen zelf kiezen waar ze in- en uit willen stappen. De Wolwevershaven wordt op 17 mei 's avonds prachtig verlicht zodat er naar hartenlust over de kade gewandeld kan worden. Shantykoren zorgen voor een gezellig sfeertje. Overdag wordt de haven ingericht als handelskade, zoals in de film Kruimeltje. Voor de kinderen rijden er miniatuurstoomtreinen. Op de laatste dag nemen alle mobiele (stoom-) machines deel aan de Stoomparade om een laatste groet te brengen aan hun bewonderaars. Om de hele dag gebruik van het vervoer te maken kunt u een Stoomrondje kopen. Kijk voor het complete programma op de website.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 mei 2008 - 969

Dit past bij 'Dordt in stoom gehuld'