1

Spandoek Go China spoorloos

Museums Vledder hard op zoek naar gestolen doek

Nieuws door

archief oud artikel 13 mei 2008 Vledder, Drenthe Vorige week maandag is het knalrode spandoek van twee bij één meter van Go China, dat voor de gebouwen van Museums Vledder hing, op klaarlichte dag gestolen. De leiding van de musea kwam er pas afgelopen vrijdag achter. Het altijd veilige Drentse dorp Vledder is opgeschrikt door deze diefstal.

De leiding van Museums Vledder - Museum Hedendaagse Glaskunst, Museum Hedendaagse Grafiek en Museum Valse Kunst - dacht meteen aan de mogelijkheid dat het hier om een politieke actie zou kunnen gaan, gericht tegen hun tentoonstellingen over China die zeer in de belangstelling staan en veel bezoek trekken. Uit buurtonderzoek bleek dat het doek op klaarlichte dag al op maandagmorgen was gestolen. Eén van de buren van de musea zag een vrouw rondscharrelen achter het spandoek en later ervoor. Even later liep de vrouw met het spandoek onder haar arm weg. Er is aangifte gedaan en de politie Drenthe heeft de zaak in onderzoek.

Beloning

De leiding van Museums Vledder wil een beloning beschikbaar stellen van € 100,00 aan degene die de dader aangeeft en het spandoek terugbrengt. "De beloning wordt niet uitgekeerd aan de dader zelf, tenzij het een zonderling is of iemand die zich wil laten uitleggen waarom een museum dat ook vindt dat de mensenrechten in China moeten worden geëerbiedigd, toch vier tentoonstellingen over China organiseert", legt de leiding uit in het persbericht.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 mei 2008 - 409

Dit past bij 'Spandoek Go China spoorloos'

2 reacties: