Meer hotels in hartje Arnhem

Nieuwe hotels moeten meer bezoekers naar Gelderse hoofdstad lokken

Nieuws door

archief oud artikel 21 mei 2008 Arnhem, Gelderland De gemeente van Arnhem gaat werken aan de komst van één of meer nieuwe hotels in de binnenstad. Het college van Burgemeester en Wethouders van de Gelderse hoofdstad heeft de voorkeur voor zakelijke en toeristische hotels van hoge kwaliteit in om te bouwen (en eventueel uit te breiden) leegstaande kantoren of andere bestaande panden.

De hotels worden niet zomaar geopend. Pas wanneer is aangetoond dat er ruimte is voor een nieuw hotel in Arnhem, wordt het bouwplan uitgewerkt en het bestemmingsplan aangepast. Als uitgangspunt geldt, dat het hotel past in het beeld van Arnhem als creatieve en innovatieve stad en dat de benodigde parkeergelegenheid en horecavoorzieningen binnen het complex of in de nabijheid beschikbaar zijn of komen. Na de vaststelling van een hotelplan vindt opnieuw onderzoek plaats naar de behoefte aan meer hotels.

Nieuwe gasten

Nieuwe hotels in Arnhem trekken nieuwe gasten aan: congresgangers, evenementenbezoekers en toeristen. De laatste grote hoteluitbreiding in Arnhem is van vijftien jaar geleden. Half juli staat al wel de opening van Hotel Arnhem Centraal (17 kamers) met een grandcafé-restaurant op het programma.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 mei 2008 - 275

Dit past bij 'Meer hotels in hartje Arnhem'