Nieuwe outfit voor Textielmuseum

Audax Textielmuseum na grote verbouwing weer heropend

Nederlands Textielmuseum Nieuws door

archief oud artikel 23 mei 2008 Tilburg, Noord-Brabant Het Nederlands Textielmuseum in Tilburg wordt weer geopend. Het afgelopen jaar heeft het museum een grondige renovatie ondergaan. Het museum bestond voorheen uit oude fabriekshallen. Nu is daar een moderne glazen hal bijgebouwd.

De glazen hal is voortaan de entree voor het vernieuwde textielmuseum. Daarnaast is er in de hal een café, een foyer en een auditorium te vinden. Bezoekers zullen merken dat de museumwinkel een stuk groter is dan vroeger. Voortaan zijn er nog meer textielproducten te koop, zoals linnen en katoenen damast.

Het Textielmuseum (officieel: het Audax Textielmuseum) sloot oktober vorig jaar en heeft in de afgelopen maanden veel veranderingen ondergaan. Behalve de nieuwe glazen hal is er ook aan het oude bestaande gedeelte het nodige vernieuwd. De vaste collectie is opgefrist en bezoekers volgen voortaan een andere looproute door het museum. Zondag opent het museum, een toegangskaartje kost dan maar vijftig cent.

Het Textielmuseum

Het Textielmuseum werd in 1958 geopend in een voormalige fabrikantenvilla. Sinds 1985 is het gevestigd in de voormalige textielfabriek van de firma C. Mommers & Co. In het museum is te zien hoe textiel werd gemaakt. Ook beschikt het museum over een collectie van textielkunst. In het textielLab is te zien hoe het proces van een ontwerp verloopt. Vormgevers, kunstenaars en studenten kunnen langs komen bij het textielmuseum met hun bijzondere ontwerpen. Deze ontwerpen worden dan door vakmensen omgezet in patronen voor computergestuurde textielmachines. Het museum beschikt ook over een bibliotheek, een documentatiecentrum en een museumwinkel. In de museumwinkel worden textielproducten verkocht die met de historische machines van het museum gemaakt zijn.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 mei 2008 - 1201