1

Marlies Dekkers 15 jaar stoer en sexy

Een tentoonstelling met de ontwerpen van de succesvolle lingerieontwerpster

Redactioneel door

archief oud artikel 27 mei 2008 Rotterdam, Zuid-Holland In 1997 begon haar carrière in de Kunsthal Rotterdam met haar tentoonstelling Undressed. Inmiddels is haar lingerie uit veel vrouwengarderobes niet meer weg te denken. Niet alleen de celebrity’s, maar ook de gewone vrouw is dol op Marlies Dekkers.

Ter ere van het 15-jarig bestaan van haar lingerielijn is er van 31 mei tot 29 juni een overzichtstentoonstelling in diezelfde Kunsthal, daar waar het allemaal begon.
Tijdens de tentoonstelling zijn de ontwerpen en inspiratiebronnen van toen en nu te zien. In de monumentale daglichthal van Rem Koolhaas worden deze tentoongesteld aan de hand van maquettes, films en foto’s gemaakt door verschillende kunstenaars. In de afgelopen 15 jaar hebben deze ontwerpen Marlies Dekkers de kans gegeven uit te groeien tot een succesvol bedrijf.

Succes

De nu één van de succesvolste zakenvrouwen van Nederland, begon haar lingerielijn vanuit haar slaapkamer met de ‘spider-bra’. Haar creativiteit leidt in 1997 tot de onderscheiding ‘Zakenvrouw van het jaar’. Begin dit jaar mocht ze de ‘Creator of the Year-Award’ hieraan toevoegen. Deze award werd haar aangeboden door de burgemeester van Parijs, dé lingeriehoofdstad. Met 9 eigen winkels en ruim 1.000 verkooppunten over de hele wereld, zijn de afgelopen 15 jaar gerust geslaagd te noemen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 mei 2008 - 4014

Dit past bij 'Marlies Dekkers 15 jaar stoer en sexy'