De kracht van water

Het Muiderslot in Muiden |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Water centraal thema in beeldententoonstelling Muiderslot

26 mei 2008 Muiden, Noord-Holland Zonder water zijn we nergens. We beseffen vaak niet hoe vaak en waarvoor we het wel niet gebruiken. Water kan soms vernietigend zijn, zoals de watersnoodramp van 1953, maar het verrast en verandert ons ook. Daarom koos het middeleeuwse kasteel Het Muiderslot ervoor hun beeldententoonstelling dit jaar het thema 'water' te geven.

In samenwerking met curator Wietske Jansen Schoonhoven en acht kunstenaars van het Beeldhouwerscollectief ABK uit Amsterdam zijn de beelden geselecteerd. De deelnemende kunstenaars zijn Jissy Keuenhof, Barbara Kluiver, Ellen Klijzing, Marianne van der Kooij, Frea Lenger, Hanneke de Munck en Auke Wassenaar. Zij lieten zich ieder op hun eigen manier inspireren door water. De tentoonstelling bevat een aantal bestaande werken, maar laat ook nieuwe werken zien.

Kasteeljuweel

De aanleiding van de tentoonstelling is de poëziewedstrijd Kasteeljuweel die het Muiderslot en de Amsterdamse School voor Poëzie jaarlijks organiseren voor middelbare scholieren in de regio. De beelden zijn daarbij als inspiratiebron voor hun gedichten, waarvan de beste gebundeld worden.

De beeldententoonstelling vindt plaats van 1 juni tot en met 30 september. Voor de liefhebbers geeft één van de kunstenaars van het ABK op iedere laatste zondag van de maand, behalve in augustus, om 13.30 uur een speciale rondleiding langs de beelden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-05-26 14:24:44 - 1184