1

Zomers theater

Genieten van muziek en theater in de openlucht

Vondelpark Amsterdam door

archief oud artikel 28 mei 2008 Amsterdam, Noord-Holland De zomer komt er weer aan en dat is te merken ook. Veel festivals dienen zich aan en zo ook het Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam. Als u van goede muziek en leuk theater houdt, dan mag u dit zeker niet missen.

Bijna de hele zomer kunt u genieten van dit spektakel in het Vondelpark in Amsterdam. Op zondag 1 juni gaat het van start met een spetterend optreden van Gerard van Maasakkers en de Vaste Mannen en Candy Dulfer. Tot en met 24 augustus is er elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag een voorstelling te zien met verschillende soorten muziek of dans. Voor elke dag is er een ander programma, waardoor er voor iedereen wel een interessante avond bij is. Evenals in vorige jaren is er een nauwe samenwerking met allerlei culturele organisaties en evenementen. Zo presenteren Julidans en het Grachtenfestival zich op het podium, vindt de finale plaats van de singer/songwriter-competitie van de Stichting Grap, is er een dag met optredens van prijswinnaars van de Grote Prijs van Nederland en een speciaal poëzieprogramma in het kader van Amsterdam Wereld Boekenstad.

Klassiek

Als u van klassieke muziek houdt, bent u op donderdagavond helemaal op de goede plek in het Vondelpark. Op deze avond is er 12 weken lang klassieke muziek te horen, verzorgd door verschillende groepen. Artiesten of orkesten die voorbij komen zijn onder andere: het Mondriaan Kwartet, het Nationaal Kamermuziekconcours Almere, Julia Bassler en Eleanor Turner. Op de laatste donderdagavond zijn de finalisten van het Grachtenfestival Concours te horen.

Dans

Mocht u nou helemaal niet gek zijn van klassieke muziek, maar meer van dans houden, dan is de vrijdagavond helemaal wat voor u. Vooral jong en nieuw talent zetten hier hun beste beentje voor. Bijvoorbeeld Jongerentheater 020, waarbij jongeren, jonge makers en studenten van kunstvakopleidingen verschillende dansstijlen onderzoeken en vermengen.

Theater

Jeugdvoorstellingen, Jazz en Cabaret en Kleinkunst kunt u vinden op de zaterdag. Het is een ontzettend gevarieerd programma. Deze dag is eigenlijk voor jong en oud en zelfs de voorstellingen laten jong en oud dichter bij elkaar komen. Dat is bijvoorbeeld bij de voorstelling De Band Krijgt Kinderen. Het is één brok energie en slaat met popmuziek een brug tussen kinderen, ouders en grootouders. Daarnaast zijn er deze dag veel voorstellingen met theater en muziek, veelal gespeeld door jongeren. Wat u niet mag missen is de voorstelling op de langste dag van het jaar, namelijk zaterdag 21 juni. Dan wordt een bewerking uitgevoerd van Shakespeare's Midzomernachtsdroom, met medewerking van o.a. jonge acteurs van het Fijnhouttheater en De Trap, leerlingen van de Muziekschool Amsterdam en musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Swingende grooves

Muziek komt elke dag wel terug. Zo ook op de zondagavond. Op deze dag is er een scala aan verschillende soorten muziek te horen. Zowel klassieke muziek als swingende grooves of zelfs een combinatie daarvan. Een goed voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld Lucky Fonz III. Hij speelt lyrische, ballade-achtige songs geinspireerd door zowel popmuziek als folk, blues en country.

Opening

De openingsdag zondag 1 juni is toch wel één van de hoogtepunten van het festival dat ontzettend leuk is om mee te maken. Er is dan muziek van Gerard van Maasakkers en de Vaste Mannen en Candy Dulfer. Nieuw dit jaar is dat een aantal muzikanten niet alleen optreedt maar ook een dagprogramma samenstelt. Dat gebeurt op vijf zondagmiddagen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 mei 2008 - 1039