1

Holland Festival 2008

Vernieuwende optredens in de mooiste theaters van Amsterdam

Koninklijk Theater Carré Redactioneel door
Het festival is ook gedeeltelijk via de media te volgen. De NPS zal een aantal opnamen uitzenden via radio en internet. De slotavond op 22 juni wordt live uitgezonden op Nederland 2. De VPRO zendt vanaf verschillende locaties live interviews en voorbeschouwingen uit. De uitzendingen zijn op zaterdag 31 mei om 17.25 uur, zaterdag 7 juni en 14 juni om 17.00 en zondag 22 juni om 20.30 uur en worden gepresenteerd door Twan Huys.

archief oud artikel 29 mei 2008 Amsterdam, Noord-Holland Naast het EK Voetbal gebeurt er in juni nog iets bijzonders: het Holland Festival. Dit festival heeft al jaren een bijzondere plaats in de Nederlandse wereld van kunst en cultuur. Van 31 mei tot en met 22 juni worden in Amsterdam de mooiste voorstellingen vertoond van over de hele wereld.

Het Holland Festival is het grootste internationale theater- en muziekfestival in Nederland voor theater, muziek, dans, opera, film en beeldende kunsten. Dit jaar wordt het festival voor de 61e keer georganiseerd. Het festival is toonaangevend in Europa en onder meer bekend om zijn vernieuwende en spraakmakende programma.

Enkele bekende namen zijn dit jaar Rem Koolhaas, Het Nationale Ballet en het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast wordt er uitgekeken naar Stifters Dinge, een veel geprezen muziektheatervoorstelling van Heiner Goebbels. De optredens worden gegeven door heel Amsterdam, van Paradiso tot de Westergasfabriek.

Masterclasses

Buiten alle optredens om worden er ook diverse workshops en masterclasses gegeven. Voorafgaand aan de voorstellingen vinden er inleidingen plaats en na afloop is er gelegenheid om in gesprek te gaan met de makers. Het festival geeft ook ruimte aan werken die niet zo snel in museums of theaters te zien zijn. Onder de namen EarFuel en EyeFuel wil de organisatie Amsterdam en Nederland verrijken met minder voor de hand liggende voorstellingen.

De opening wordt op 31 mei verricht door koningin Beatrix. Dat gebeurt in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Op 22 juni wordt het festival afgesloten door prinses Maxima in Koninklijk Theater Carré.

Bijenkorf

Leuk detail is nog dat de Bijenkorf van dinsdag 10 tot en met zaterdag 21 juni korte voorproefjes zal geven van het festival. De hoeketalage wordt hier speciaal voor ingericht. Iedereen die de laatste én toekomstige ontwikkelingen in de kunst en cultuur wil beleven, kan in de maand juni zijn hart ophalen bij het Holland Festival. Kaarten zijn onder andere te krijgen via de website.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 mei 2008 - 678