Speeltuin Hoge Veluwe nu leuk voor iedereen

Speelplek ook aantrekkelijk voor oudere basisschoolkinderen

Het Nationale Park De Hoge Veluwe Nieuws door

archief oud artikel 12 december 2007 Ede, Gelderland Nationaal Park Hoge Veluwe heeft sinds woensdagochtend een vernieuwde speelplaats. "De speeltuin is nu aantrekkelijk voor alle leeftijdsgroepen uit het basisonderwijs."

In de speeltuin naast restaurant De Koperen Kop zijn nu naast nieuwe speeltoestellen ook nieuwe picknickbanken en speeldemping geplaatst. "Ouders en begeleiders hebben nu goed zicht op het parcours vanaf twee nieuwe banken tussen het oude en nieuwe gedeelte", aldus Martin Koops van de Hoge Veluwe. De nieuwe speeltuin zelf, gemaakt van duurzaam hout van het FSC-keurmerk, is uitgebreid met een touwbrug, een waggelbrug, stelten, een boomhut en een kabelbaan. Bovendien is er extra beplanting gepoot. Woensdagochtend werd de nieuwe speelplaats geopend door de Edese wethouder Wilke Dekker. Dat deed hij samen met leerlingen van basisscholen uit Otterlo en Hoenderloo.

Verbetering

Volgens Hoge Veluwe-directeur Van Voorst tot Voorst is de vernieuwde speeltuin een verbetering. "Onze missie is geslaagd: de speeltuin is nu aantrekkelijk voor alle leeftijdsgroepen uit het basisonderwijs. Ook hebben we de natuurlijke uitstraling van het terrein - ondanks de forse uitbreiding - kunnen behouden."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-12-12 16:58:28 - 2898