1

Absolute topsport in Gelderland

Internationaal ruitersportevenement op Landgoed Middachten

Landgoed Middachten door

archief oud artikel 2 juni 2008 Rheden, Gelderland Voor de paardensport is het een belangrijk evenement, Outdoor Gelderland op Landgoed Middachten. Ruiters uit binnen- en buitenland komen hier hun kunsten vertonen, zowel op spring- als op dressuurgebied. Ook de paardensportbondscoaches, Rob Ehrens en Sjef Janssen, verheugen zich op deze dagen.

In de aanloop naar de Olympische Spelen in Hongkong is Outdoor Gelderland een belangrijk observatiemoment. De echte deelnameselectie laat nog op zich wachten, maar het is een mooie gelegenheid om indruk te maken. Ook Anky van Grunsven zal samen met Salinero deel nemen aan de wedstrijden. Deze combinatie is volgens Sjef Janssen zeker van een plaats op de Olympische Spelen. “Natuurlijk, als Salinero gezond blijft is hij met Anky (van Grunsven, red.) een vaste waarde. Maar daar wil ik het graag bij laten. Voor alle combinaties geldt dat ze het maar moeten laten zien tijdens Outdoor Gelderland. Ik zal het vanaf de kant met belangstelling volgen.”

Goud

Er hangt nogal wat vanaf voor de deelnemers. Na enkele succesvolle jaren voor de Nederlandse ruitersport zijn de verwachtingen hoog gespannen. Bondscoach Rob Ehrens heeft hier geen moeite mee. "Ik durf ook gerust te stellen dat we gaan voor goud. In dat kader doen we er alles aan ons zo goed mogelijk voor te bereiden. Naar hoe het uitpakt ben ik zelf ook benieuwd. Tijdens Outdoor Gelderland zullen we zien hoe de vlag erbij hangt."

Programma

Het concours wordt gehouden van 4 t/m 8 juni op landgoed Middachten in De Steegh. Elke dag kent een ander programma met internationale en nationale competities. Voor de hele familie is zaterdag 7 juni een aanrader met speciale activiteiten voor het gezin. De echte paardensportfanaat kan zich verheugen op dagen vol show en absolute topsport. Voor een compleet programma zie de website.

Laatst gewijzigd: 2022-12-28 12:54:39 · Gepubliceerd: 2 juni 2008 - 458