Weg dit weekend

Feestvieren, tango dansen of toch een historische wandeling?

Artis ZOO Amsterdam Redactioneel door

archief oud artikel 6 juni 2008 Nog geen idee wat u dit weekend weer eens zult ondernemen? DagjeWeg.NL heeft de oplossing: een breed scala aan uittips voor de komende dagen. Ga naar de eerste ZOOmeravond in Artis, ga striptekenen in Het Dolhuys of ontdek de vele gezichten van de Stelling van Amsterdam per fiets. Kortom, u hoeft zich dit weekend weer niet te vervelen!

ZOOmeravonden in Artis

Vanaf aankomend weekend is Artis weer elke zaterdagavond tot zonsondergang open. Zaterdag 5 juni gaat de eerste ZOOmeravond van start met onder andere een optreden van Blaudzun. Iedere ZOOmeravond heeft een ander programma. De ene keer kunnen bezoekers bomen klimmen met de hoveniers van Artis, het weekend erna een kijkje nemen bij de leeuwenvangkooi en de volgende keer is het mogelijk om mee te reizen met een spacetrip. Vaste elementen van de Zoomeravonden zijn het schminken, een gratis familiespeurtocht en diverse rondleidingen.

Stripdagen in het Dolhuys

Altijd al mee willen werken aan een reuzestrip? Dat kan tijdens de Stripdagen in Het Dolhuys in Haarlem. Tijdens deze dagen zijn Thierry van Hasselt en Richard Bawin aanwezig om een workshop te geven met als doel samen met de bezoekers en geïnteresseerden ter plekke een enorme strip te maken. De twee laten zich door twee actiefilms inspireren, met als motto 'Jean Claude van Damme goes Dutch'. De deelnemers worden uitgenodigd om linosnedes en tekeningen te maken van figuren en momenten die betrekking hebben op de uitgekozen films. De resultaten worden verzameld en in de vorm van een enorme collage worden opgehangen, waardoor er een megastrip ontstaat.

Feest in Museum Catharijneconvent

Museum Catharijneconvent in Utrecht viert feest. Daarom trakteert het museum dit weekend gratis toegang en een verrassing in het museumcafé. Het Catharijneconvent heeft drie goede redenen voor dit feestje: het museum heeft een belangrijke Europese onderscheiding gewonnen, op 9 juni is het museum jarig en op dit moment loopt de presentatie 'Feest! Weet wat je viert'.

Fietsen langs de Stelling van Amsterdam

Voor de landelijke fietsdag van de ANWB op 8 juni, zijn er nieuwe fietsroutes gemaakt in samenwerking met Cultureel Erfgoed Noord-Holland. De routes zijn 20, 30 en 40 kilometer lang en worden gereden in het kader van de Kennemer Classics, die dit jaar voor de vijfde keer van start gaat. De tochten gaan langs een deel van het cultureel erfgoed de Stelling van Amsterdam en deels door het Nationaal Landschap Laag Holland. De forten aan de St. Aagtendijk, aan den Ham en aan de Krommeniedijk zijn speciaal voor de fietsdag opengesteld. Het Luchtoorlogmuseum, in Fort bij Veldhuis, is deze dag met korting te bezoeken.

Dans de tango!

De Juni Kunstmaand 2008 in Amsterdam wordt dit jaar dansend ingeluid. Swingende bands en orkesten, dansvoorstellingen in een multimedia presentatie, workshops tango en Urban Dance maken de opening van de kunstmaand tot een groot feest. De muziek komt werkelijk uit alle hoeken van de wereld. Op het programma staan onder meer Tango en Urban Dance workshops. Tijdens het hele evenement zijn op een scherm op het podium beelden te zien uit het videoproject 'de rode draad'. Om de opening groots af te sluiten zijn er artiesten uitgenodigd als Otros Aires (een audiovisueel elektronisch tangoproject uit Barcelona), JWO's Maghreb Jazz (een mix van moderne westerse jazz, pop en instrumenten met een Arabische klank) en ISH (dynamisch, spectaculair, positief en humoristisch theater).

Wandelen in historische sferen

Waant u zich dit weekend in de 18e eeuwse sfeer op Landgoed Leyduin. Tijdens de wandelexcursie over het landgoed in Heemstede loopt u langs vele overblijfselen uit de 18e eeuw die nog aanwezig zijn op de landgoederen Leyduin, Vinkenduin en Oud Woestduin. Zo ziet u het tweelinghuis, de zwarte werkschuur, enkele grenspalen en een cascade. De gids vertelt over de paardenraces die vroeger op de renbaan werden gehouden. Ze weden ook wel de 'vloek van Kennemerland' genoemd, omdat vele nette burgers door het gokken aan lager wal raakten. Restanten van de zogenaamde Vinkenbaan zijn nog zichtbaar. Verder wordt er veel verteld over de waterwinning in Nederland, die op Landgoed Leyduin begon.

Een aantal leuke tentoonstellingen en evenementen sluit volgende week. Grijp daarom dit weekend nog de kans om deze activeiten te bezoeken:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 juni 2008 - 1786

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...