1

Half miljard moet Center Parcs weer cool maken

Een 'toekomstpark' in Frankrijk en woonboten in Nederland

Boek een vakantie bij Center Parcs Nieuws door

archief oud artikel 5 juni 2008 Center Parcs investeert ruim vijfhonderd miljoen euro om stoffig imago op te poetsen. Het geld wordt gebruikt om bestaande parken moderner te maken en om nieuwe parken te bouwen.

Center Parcs topman Christophe Jeannest maakte dat gistermiddag bekend. Center Parcs is volgens hem altijd al koploper geweest in de reiswereld en wil dat ook blijven. In de jaren zeventig was de onderneming modern te noemen: huisjes hadden zitkuilen en de parken hadden subtropische zwembaden. In de loop der jaren zijn de parken - in Europa staan er zeventien - meer en meer op elkaar gaan lijken. Die trend wil Center Parcs nu keren: ieder park moet zijn eigen karakter en bijzonderheden hebben. De afgelopen jaren heeft het park veel geld geïnvesteerd om dit te bewerkstelligen. Het ene park heeft bijvoorbeeld een golfbaan gekregen, een ander een grote kinderboerderij.

Nieuwe aankopen

Het geld - ruim een half miljard - dat het veertigjarige Center Parcs wil investeren, gaat naar verschillende projecten. De aankoop van de vier Belgische Sunparks vakantieparken staat hoog op deze lijst met projecten. Een ander prominent project is de bouw van een zeer modern (futuristisch bijna) vakantiepark in het Franse Lyon. Op een terrein van 200 hectare komen 1000 cottages. Prijskaartje: 250 miljoen euro. Dit park, het vijfde Franse park van Center Parcs, moet in 2012 klaar zijn. Ook in Duitsland werkt Center Parcs aan twee nieuwe parken.

Woonboten

De opmerkelijkste verandering voor klanten van de Nederlandse Center Parcs is over enkele jaren te zien in De Kempervennen en Bispinger Heide. Daar kunnen gasten in de toekomst in woonboten overnachten. De boten komen aan een eilandje te liggen en zijn alleen met een fluisterbootje of met een brug te bereiken. Vaste Center Parcs klanten zullen merken dat alle andere parken in Nederland ook merkbaar zijn veranderd. Er zijn de afgelopen tijd 1500 huisjes gemoderniseerd.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 juni 2008 - 1123