1

Hoera, het is een zeeleeuwtje!

Zeeleeuwpuppy geboren in Artis

Artis ZOO Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 13 juni 2008 Amsterdam, Noord-Holland Afgelopen donderdag is in Artis de Californische zeeleeuw Carolien bevallen van een meisjespup, Noa genaamd. Ze is op het droge geboren, omdat zeeleeuwtjes niet direct na geboorte kunnen zwemmen. Pas over een paar weken krijgt het jong van haar moeder de eerste zwemles.

De meeste zeeleeuwen worden in mei en juni geboren nadat ze elf maanden in de buik van hun moeder hebben gezeten. Alleen de sterkste mannetjes zorgen voor het nageslacht en paren met meerdere vrouwtjes. In de tijd van voortplanting gaan deze mannetjes op zoek naar de meeste geschikte plaats voor hun harem. In Artis is Max het mannetje en dus de haremhouder. Hij is veel groter en zwaarder dan de vrouwtjes, waardoor hij makkelijk te herkennen is. Hij is erg benieuwd naar zijn nieuwe koter, maar wordt steevast door moeder Carolien op veilige afstand gehouden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 juni 2008 - 352

Activiteiten ARTIS

Binnen enkele weken te bezoeken

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...