1

Babyboom in Artis

Bewoners dierentuin dit keer uitgebreid met gorilla-baby

Artis ZOO Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 20 juni 2008 Amsterdam, Noord-Holland Wederom kan Artis ZOO het beschuit met muisjes uit de kast halen. Deze week heeft de dierentuin een gorillababy'tje mogen verwelkomen. Zowel het jong als moeder Dafina maken het goed. Of het jong een meisje of jongen is, is nog niet bekend.

Het pasgeboren jong is niet de eerste baby van gorilla Dafina. Zij is al eerder moeder geweest, maar tot nog toe ging dat haar nog niet zo goed af. Haar andere jongen zijn grootgebracht in de gorillacrèche van de dierentuin in Stuttgart. Hopelijk moedert ze dit keer beter, want ze heeft de kunst vorig jaar kunnen afkijken bij twee andere gorillamoeders nadat zij waren bevallen van Bwana en Shomari.

Gezond

De kleine gorilla is een welkome aanvulling voor de gorilla's in Artis. Sinds 1990 is Artis bezig met het creëren van een gezonde gorillagroep. Met de geboorte van het kersverse gorilla-baby'tje en de gorillamannetjes Bwana en Shomari in 2007, vormt de groep een succesvol onderdeel van het internationale fokprogramma van de gorilla's. Met behulp van de internationale fokprogramma's worden de gorilla's behoed voor uitsterven. Op dit moment zijn deze apen in Afrika nog een bedreigde diersoort. De mens is de voornaamste bedreiging voor de dieren, vooral door de versnippering van leefgebieden, de handel in 'bushmeat' en stroperij.

Geboortegolf

De Amsterdamse dierentuin lijkt een ware geboortegolf door te maken. In ruim een maand is het aantal dieren met vijf jonkies uitgebreid. Zo is er vorige week nog een zeeleeuwtje geboren, zag eind mei een woestijnantilope het levenslicht, mocht Artis twee weken daarvoor nog een girafje verwelkomen en is tot slot een luiaard bevallen van een jonkie.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 juni 2008 - 5233

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...