Baas zijn van de dierentuin

Vijftien dierentuinen zoeken nieuwe kinder-dierekteur

Vogelpark Avifauna Nieuws door

archief oud artikel 27 juni 2008 Voor een jaar lang de baas zijn van een dierentuin, het lijkt wel een droom. Maar die droom kan werkelijkheid worden! Vijftien dierentuinen in Nederland zoeken voor komend jaar een jonge dierentuin-dierekteur. Je mag meehelpen met dieren verzorgen, rondgereden worden in een limousine en vooral heel vaak naar de dierentuin gaan.

Alle dierentuinen in Nederland die bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) zijn aangesloten, vijftien in totaal, zijn op zoek naar een co-directeur die niet ouder is dan 12 jaar. Belangstellenden kunnen zich in de maanden juni, juli en augustus aanmelden op de site Kinderdierekteuren.nl en moeten een lastige dierenquiz beantwoorden. Zo worden de kandidaten op vakkundigheid getest. Uit de beste deelnemers van de quiz wordt een winnaar gekozen. Elke kinder-dierekteur is bijna een jaar in functie; van september tot en met juni.

Mooie kanten

Elke kinder-dierekteur heeft natuurlijk onbeperkt toegang tot zijn 'eigen' dierentuin en mag tijdens zijn functie zijn verjaardag vieren in het dierenpark. Ze leren de mensen van de dierentuin goed kennen, krijgen uitgebreid kijkje achter de schermen en overleggen met de 'echte' directeur van de dierentuin.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 juni 2008 - 1649

Activiteiten ARTIS

Binnen enkele weken te bezoeken

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...

Activiteiten Burgers' Zoo

Vanaf volgende week te bezoeken

BuurNatuur


Naast exotische dieren en planten is er ook verrassend veel Arnhemse natuur te bewonderen in Burgers’ Zoo! Op zaterdag 1 en zondag 2 juni staat deze lokale natuur centraal, tijdens het evenement...