1

Geboortenieuws: Siberische tijgerjongen geboren

Na 23 jaar uitbreiding voor Siberische tijgers in Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen Nieuws door

archief oud artikel 30 juni 2008 Hilvarenbeek, Noord-Brabant Op de dag dat Safaripark Beekse Bergen 40 jaar bestond, maandag 2 juni jongstleden, is de Siberische tijgermoeder Petrouchka bevallen van drie gezonde jongen. Een bijzondere gebeurtenis, aangezien de laatste Siberische tijger in Beekse Bergen 23 jaar geleden geboren is. Pas afgelopen weekend mochten de verzorgers iets dichterbij komen om foto's van één van de jongen te maken. Komende week worden de tijgertjes ontwormd, waarbij het geslacht vastgesteld kan worden.

De afgelopen weken zijn de jongen nog met rust gelaten door de verzorgers. Echt veel anders kunnen ze ook niet, de moeder laat haar kinderen geen moment alleen. Zodra de jongen voldoende zijn aangesterkt en hun buitenverblijf Hilvarenbeek willen verkennen, mogen ze naar buiten. Wanneer dat het geval is, ligt helemaal aan de nog naamloze jongen zelf. Mochten de tijgertjes de buitenwereld gaan verkennen, zijn ze te vinden bij het Kongo Restaurant dat gevestigd is langs de wandelroute door het park.

Siberische tijger

Ondanks dat Safaripark Beekse Bergen een Afrikaans wildlife park is, kan toch de Siberische tijger niet ontbreken. Het is de grootste en sterkste tijger van alle katachtigen. Een kater kan soms driehonderd kilo wegen. Tijgers leven in het wild niet in groepen, maar alleen. Ze hebben allen een eigen territorium, dat erg groot kan zijn. De grootte is vaak afhankelijk van het aantal prooidieren dat er voorkomt. Alleen in paartijd zoeken de verschillende seksen elkaar op tot de grens van hun territoria.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 30 juni 2008 - 1117