Weg in eigen land

Museumpark Orientalis |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Deze zomer vele activiteiten en evenementen door het hele land

3 juli 2008 De vakantie is aangebroken en dat is te merken in Nederland. Verschillende pretparken, musea en dierentuinen hebben zomerse activiteiten georganiseerd. DagjeWeg.NL deed voor u een greep uit de vele uittips. Redenen genoeg om deze zomer lekker in Nederland te vertoeven.

Joodse zomerweekenden

Museumpark Orientalis staat deze zomer ieder weekend in het teken van jodendom. In de joodse museumlocatie Beth Juda kunt u onder meer luisteren naar joodse verhalen, meedoen met joodse dans en joodse spellen spelen. Er zijn activiteiten voor jong en oud, dus iedereen kan deze zomer iets leren over het jodendom.

Madurodam by Night

De hele zomervakantie staat Madurodam weer vol in het licht. Iedere avond is er een sensationele multimediashow te zien. De miniatuurstad maakt gebruik van de modernste projectietechnieken voor de show van waterfonteinen, licht en laserprojectie. Heel Madurodam, dus alle gebouwen, waterpartijen en zelfs het vliegveld, zijn onderdeel van het decor van deze twintig minuten durende show.

Leeuwen tellen voor het slapen gaan

Het is weer eens iets anders: in plaats van de doorsnee schaapjes leeuwen, gorilla's en olifanten tellen voor je gaat slapen. Het kan tijdens de avondsafari's die Safaripark Beekse Bergen organiseert op alle zaterdagavonden in juli en augustus. Bezoekers kunnen per boot, bus of wandelend op safari door het park. Tijdens deze safari's kunt u ook meereizen met de rangers die in de safaribus vertellen over de dieren die zich klaarmaken voor de nacht. Langs de route worden 's avonds diverse voederpresentaties gegeven.

Piramides bouwen

Het Rijksmuseum van Oudheden blijft niet achter in de zomervakantie. De komende maanden staat het museum in het teken van het kinderevenement 'Egyptomania'. Kinderen kunnen hier spelenderwijs kennis maken met het leven in het oude Egypte en de techniek van het piramide-bouwen. Er is een verkleedhoekje waar kinderen zich kunnen omtoveren tot een Egyptische prinses, farao of boer. Een levensgroot Egyptisch memoryspel stelt het geheugen op de proef en op diverse dagen is er een Lego-kunstenares aanwezig, die de kinderen een piramide of sfinx leert bouwen van Lego-steentjes.

Wereld Water Film Festival

Water is voor mens, dier en natuur van levensbelang. Daarom organiseert Omniversum deze zomer het Wereld Water Film Festival, met tien films die water op een indrukwekkende wijze in beeld brengen. Tijdens het festival is elke zaterdag 'waterdag'. Het is een dag, georganiseerd door partners van Omniversum, met gratis activiteiten rondom het thema water. Ook het Museon staat de komende maanden elke donderdag in het teken van water.

De Parade

Tot 17 augustus kunt u nog genieten van dans, muziek en theater tijdens De Parade. Het reizende festival bevindt zich momenteel nog in Den Haag, maar is van 11 tot en met 27 juli in Utrecht te vinden, om daarna door te reizen naar haar laatste locatie: Het Martin Luther Kingpark in Amsterdam. In Utrecht programmeert De Parade meer voorstellingen, waardoor het festival voor het eerst zeventien dagen in het Moreelsepark staat.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-07-02 15:19:11 - 3088