1

Kunst Expo op Utrecht CS

Nederlandse Spoorwegen tonen vervoersmogelijkheden

  Nieuws door

archief oud artikel 3 juli 2008 Utrecht, Utrecht Kunstenaar Henk Schiffmacher, OV-ambassadeur Jeltje van Nieuwenhoven en Boukje Bügel, commercieel directeur van NS Reizigers, hebben 3 juli het startsein gegeven voor De Kunst Expo. Deze expositie is tot en met zondag 13 juli te zien in de hal van Utrecht Centraal. Met de tentoonstelling willen de NS reizigers laten zien hoe ze gemakkelijk van deur tot deur kunnen reizen.

'Ketenverbetering'

Een van de speerpunten van NS Reizigers voor 2008, is de verbetering van de 'keten'. Hiermee wordt de reis van huis naar station en van station naar eindbestemming bedoeld. Een succesvol voorbeeld van na-transport is de OV-fiets. In de eerste helft van 2008 steeg het aantal ritten ten opzichte van 2007 met 45%. Het aantal klanten nam met 48% toe.

Onderzoek

Onderzoek wijst uit dat reizigers vaak niet goed op de hoogte zijn van alle diensten en vervoersmogelijkheden die er zijn als het gaat om het vervoer voor en na de treinreis. Boukje Bügel, commercieel directeur NS Reizigers: “Dit betekent dat we de 'keten' nadrukkelijker op de kaart moeten zetten. NS werken continu aan structurele oplossingen en onderzoekt tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden om het reizen van deur tot deur gemakkelijker te maken. Wij richten ons daarbij op de route van huis naar station en van station naar eindbestemming. NS brengen je steeds meer van deur tot deur.”

TukTuk

Alle 'ketenonderdelen' staan op De Kunst Expo. Je vindt er onder meer de OV-fiets, de NS-scooter, de TukTuk en de reisplanner per SMS. Bij elk onderdeel krijgt de reiziger uitgebreide informatie. Op woensdag 9 juli 'pimpt' Henk Schiffmacher tussen 12.00 en 19.00 uur een aantal objecten uit de tentoonstelling. Reizigers maken kans op een bewerkte laptop, mobiele telefoon, sneakerpaar of skates. Bügel: “Ik doe een oproep aan alle reizigers om hun treinkaartje te deponeren in een van de speciale boxen op Utrecht Centraal.”

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-07-03 16:47:37 - 1988

Dit past bij 'Kunst Expo op Utrecht CS'