Scheveningen op de schop

Sealife Scheveningen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Badplaats mist volgens gemeente de slag met andere kustplaatsen

14 december 2007 Scheveningen, Zuid-Holland Scheveningen moet dé badplaats van Noordwest-Europa worden, vindt gemeente Den Haag. Door grote vernieuwingen moeten toeristische trekpleisters aantrekkelijker worden. "Scheveningen moet een aantrekkelijk gebied blijven."

Volgens de Haagse wethouder Marnix Norder gaat het slecht met de Zuid-Hollandse badplaats. Het aantal toeristen blijft achter bij de groei die je elders ziet en per persoon geven toeristen minder geld uit, zo stelt hij.

Daar moet verandering in komen, vindt gemeente Den Haag met hem. Als het aan de gemeente Den Haag ligt veranderd Scheveningen weer in een aantrekkelijke kustplaats. Die wil daarom nieuwe voorzieningen als musea en theaters in de Zuid-Hollandse badplaats bouwen. Ook ziet de gemeente graag zeshonderd extra hotelkamers erbij komen. "Die moeten er voor zorgen dat Scheveningen ook 's avonds en buiten het zomerseizoen de moeite waard is."

Tramlijn 11

Bovendien moet het strand beter toegankelijk worden. Tramlijn 11 wordt in de nieuwe plannen doorgetrokken naar het Zuiderhavenhoofd. Om het karakter van Scheveningen-Dorp te behouden, moet de havenstad autoluw gemaakt worden. Toeristen die in de toekomst naar Scheveningen komen, worden direct naar de parkeergarages geleid. "We willen af van het autoverkeer door Scheveningen", zegt Norder. "Je komt naar de plek waar je moet zijn en parkeert daar."

Uitzicht

Ook komt er als het aan de gemeente Den Haag ligt een centrale plek met bushaltes, voornamelijk om bezoekers makkelijker naar Sealife te leiden. Een andere vernieuwing is het verlagen van de rijweg voor het museum Beelden aan Zee. Op die manier wil de gemeente het uitzicht op zee vanuit het museum behouden.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-12-14 14:29:30 - 4945