1

Duizenden blikken voor Deventer museum

Erfenis vormt belangrijke aanvulling op nationale blikcollectie

Bezoek het Historisch Museum Deventer Nieuws door

archief oud artikel 8 juli 2008 Deventer, Overijssel Het Historisch Museum in Deventer kan zijn geluk niet op. Uit de nalatenschap van de in 2006 overleden Rotterdammer A. Reijns heeft het museum een collectie van ongeveer 3.000 blikken verworven. De collectie bevat onder meer sier-, industrie- en reclameblikken.

15.000 blikken

Burgemeester Heidema van Deventer ondertekende gisteren in Rotterdam een schenkingsacte voor de 3.000 blikken. Dit deed hij in aanwezigheid van de weduwe van de verzamelaar. Reijns, die handelde in blikmachines, verzamelde meer dan 15.000 blikken. De hal in zijn huis omvatte ruim twee kilometer aan opgeslagen blik. De oudste blikken uit de verzameling dateren uit de negentiende eeuw. De erfgenamen van Reijns veilen het 'overige' deel van de blikcollectie.  

Nationale blikcollectie

De erfenis vormt een belangrijke aanvulling op de blikcollectie dat het museum al jaren beheert. De nationale collectie is in Deventer terechtgekomen, omdat vroeger de blikfabriek van Thomassen en Drijver in de hanzestad gevestigd was. Zij waren verantwoordelijk voor het grootste deel van de Nederlandse blikproductie.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 juli 2008 - 1811