Grote ijscocktail eindigt in de Maas

Meer dan drie meter ijs en drank

La City Nieuws door

archief oud artikel 10 juli 2008 Rotterdam, Zuid-Holland In Rotterdam werd gisteren een gigantisch ijssculptuur in de vorm van een martiniglas onthuld. Het ruim drie meter hoge glas werd gevuld met de vuurrode cocktail MonRo. Deze drank verdween de afgelopen nacht in de Maas.

"Jammer, maar we konden het glas helaas niet bewaren", vertelt perscoördinator Ruby Vrolijk van Rotterdam Marketing. "Gisteravond begon het gevaarte te smelten. Toen is besloten om de ijssculptuur af te breken. De stukken ijs zijn in de Maas gevallen. Een deel van de drank ook, helaas."

Record

Het glas stond lang genoeg om opgenomen te worden in het Guiness Book of Records als grootste cocktail ooit. Er kon precies 300 liter MonRo (een mix van lychee, rozen en wodka) in het glas. Vrolijk: "We hebben door de regen iets minder ingeschonken."

La City '08

De recordpoging maakte deel uit van La City '08. Tot 13 juli toont Rotterdam zijn vrouwelijke kant met verschillende evenementen op het gebied van kunst, cultuur en sport. Vrijdag 11 juli is er een feest in Bar DP 96 en La City '08 wordt zondag afgesloten met Leontien's Ladies Ride.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 juli 2008 - 353

Dit past bij 'Grote ijscocktail eindigt in de Maas'