1

Airborne Museum gaat verbouwen

'De puzzel is bijna compleet'

Bezoek het Airborne Museum Hartenstein Nieuws door

archief oud artikel 10 juli 2008 Oosterbeek, Gelderland Het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek gaat in oktober verbouwen. Een subsidie van een half miljoen euro uit het Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg (V-Fonds) heeft ervoor gezorgd dat de 'puzzel' bijna compleet is. “Aan het eind van deze maand hopen wij alle gegevens bij elkaar te hebben”, vertelt Paul Tirion, penningmeester en bestuurslid van het museum.

Verheugd

Zonder de subsidie had het Airborne Museum niet kunnen gaan verbouwen. Tirion: "Het gat was te groot geweest". Hij is verheugd dat het V-Fonds het Airborne Museum heeft verkozen: “Het project dat wij presenteren, sluit goed aan bij de doelstellingen van het fonds.” Het Airborne Museum laat door middel van wisselexposities zien hoe de Slag om Arnhem verlopen is.

Zes miljoen

Voor de verbouwing is een totaalbudget van zes miljoen euro beschikbaar, waaronder een deel uit twee subsidies van de gemeente. Het monumentale pand zal deels gerenoveerd worden. Verder komt er aan de westzijde een entreegebouw met een traplift. "Hoogtepunt van de verbouwing is de komst van een 800m2 grote ondergrondse belevingswereld. Op meerder manieren kan hier de Slag om Arnhem worden beleefd", vertelt het bestuurslid.

Operatie Market Garden

Als alles voorspoedig verloopt, moet de verbouwing eind september 2009 voltooid zijn. Tirion: "20 september 2009 is het 65 jaar geleden dat Operatie Market Garden zich rond Arnhem voltrok. Het zou mooi zijn als het dan klaar was."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 juli 2008 - 1715