Vacansoleil begint eigen campingketen

Tentenverhuurder opent 'McDonald'-campings: herkenbaar en hapklaar

Nieuws door

archief oud artikel 14 juli 2008 Vacansoleil heeft plannen om een eigen campingketen te beginnen. De campings moeten vooral herkenbaar zijn.

Hierover berichtte het Financieele Dagblad vandaag. Wim Backer, directeur van Vacansoleil, zegt in deze krant dat de markt voor kampeervakanties nog lang niet uitgegroeid is. Vacansoleil hield zich vooralsnog alleen bezig met het verhuren van tenten en caravans op bestaande campings. Daar komt snel verandering in, want het Nederlandse bedrijf koopt in verschillende Europese landen complete campings op. Deze campings worden helemaal opgeknapt en een stuk luxueuzer gemaakt. Vakantiegangers hoeven niet zelf een caravan of tent mee te nemen, maar kunnen - geheel volgens het Vacansoleilconcept - in één van de kant-en-klare accomodaties intrekken.

Luxeproducten

Het is de bedoeling dat de Vacansoleilcampings straks een sterk merk vormen. In totaal gaat het om ongeveer honderd campings. Vakantiegangers kunnen over enkele jaren overal dezelfde campings tegenkomen. Of bezoekers hierop zitten te wachten is maar net de vraag, maar directeur Backer zegt er in de krant veel vertrouwen in te hebben. Niet helemaal onterecht maakt hij de vergelijking met fast-foodketen McDonalds. De nieuwe campings moeten caravans met air-conditioning krijgen en van alle gemakken voorzien zijn. Vaconsoleil probeert op deze manier een soort 'toeristische happy-meals' te verkopen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 juli 2008 - 798

Dit past bij 'Vacansoleil begint eigen campingketen'

1 reactie