1

Weg dit weekend

Muziek, kunst of de natuur

Kröller-Müller Museum Redactioneel door

archief oud artikel 17 juli 2008 De aankomende dagen staan in het teken van sport, kunst en cultuur. Eigenlijk kunt u het zo gek niet bedenken, of het is wel ergens in Nederland te vinden. Bezoek de spannende Red Bull Air Races in Rotterdam, zing er op los tijdens het Levenslied Festival in Den Bosch of zoek de rust op in het natuurgebied Ilperveld.

Bazar Buiten

Voor de derde keer organiseert Bazart het gratis festival Bazart Buiten in Den Haag. Er treden verschillende regionale en internationale bands op. Zo is de Zweedse band Jeniferever van de partij, een indierockband die onlangs een nieuwe plaat heeft uitgebracht met de titel Nangijala. Het talent van eigen bodem mag natuurlijk niet missen: Squirrel & The Hazelnuts is een jonge funky popband uit Den Haag. Daarnaast treden ook bands op als The Heyz, Came, The Happy Holidays, Blended Culture en Santos Jagesser.

Tennis in de binnenstad

Op dit moment is het Dutch Open Tennistoernooi in Amersfoort al in volle gang. Het toernooi is niet alleen in Sportpark De Bokkeduinen te zien, ook in de binnenstad kunt u genieten van de wedstrijden die live te volgen zijn op het enorme scherm op het Lieve Vrouwekerkhof. Maar er zijn ook leuke flashbacks, spannende herhalingen en andere gedenkwaardige momenten te zien. Ook 's avonds, als de wedstrijden afgelopen zijn, hoeft u zich nog niet te vervelen: vanaf 19.00 worden elke avond films gedraaid op het Lieve Vrouwekerkhof, waaronder 'Simon', 'Moordwijven' en Phileine zegt Sorry'.

Gezellige smartlappen

Wie houdt van levensliederen, kan dit weekend zijn lol op in Den Bosch. Op de Markt in de Brabantse stad treden twee dagen lang regionale en nationale artiesten op. Dennie Christian, Bonny St. Clair en Imca Marina zijn slechts enkele namen die het levenslied komen vertegenwoordigen op Festival Het Levenslied. Ook Wesley, Frank van Etten en de 'Hazes Imitator van Nederland' Lesley Williams mogen natuurlijk niet ontbreken.

Spektakel in de lucht

De Red Bull Air Race is weer terug in ons land. Na de races in de Verenigde Emiraten en de VS, doet de spectaculaire vliegrace Rotterdam aan als eerste Europese stad van dit seizoen. De Maas en natuurlijk de Erasmusbrug vormen de locatie waar de soms monsterlijke stunts uitgevoerd worden. De kwalificaties voor de races zijn op zaterdag, de races zelf op zondag.

Optocht met Snuf de hond

Op donderdag 17 juli opent de filmheld Snuf de hond de familietentoonstelling 'Dappere Dieren' in het Legermuseum in Delft. 's Middags trekt een bonte dierenparade tussen 15.00uur en 16.00uur door het centrum van Delft. De optocht bestaat uit een bijzonder gezelschap: een kameel begeleid door een Brits-Indische militair uit de Tweede Wereldoorlog, een ridder te paard, een 17e eeuwse valkenier, een ezel, een bok en twee Gele Rijders van de Rijdende Artillerie. De speciale gasten in de stoet zijn de filmheld Snuf de hond, Vivian van Huijden, Bas Muijs, Rense Westra en Wim Serlie uit de familiefilm Snuf de hond in Oorlogstijd.

Zwoele Zomeravond

Voor de derde achtereenvolgende keer organiseert het Kröller-Müller Museum in Otterlo weer vier zomeravonden. De eerstkomende zomeravond vindt aanstaande zaterdag plaats en staat geheel in het teken van verbeelding. Hierbij gaat het met name om de verbeelding van de kunstenaar, maar ook de eigen fantasie en verbeeldingskracht staat centraal. Diverse theatergezelschappen, kunstenaars en schrijvers treden op en geven de bezoekers een kijkje in hun belevingswereld. Afsluiter van de avond is Gabriel Rios, Belgisch singer-songwriter met Puerto-Ricaanse roots, die de avond voorziet van een intiem concert.

Bijkomen in de natuur

Heeft u even geen zin in een drukke stad en wilt u de rust opzoeken dit weekend? U hoeft daarvoor niet ver te reizen. Een natuurgebied als Ilperveld, in de Randstad, is uitermate geschikt om even bij te komen. Reserveer bijvoorbeeld een roeiboot, fluisterpunter of ga mee met een excursie en geniet van de natuur. Als u de handen uit de mouwen wilt steken, kan dat tijdens de veldwerkdag op 19 juli.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 juli 2008 - 3405

Activiteiten Kröller-Müller Museum

Nu te bezoeken

Door de bomen het bos


Door de bomen het bos is een veelzijdige tentoonstelling, waarbij je geprikkeld wordt en met frisse gedachtes en ideeën weer naar huis gaat.

Wandeling “Door de bomen de Beeldentuin”


Makerscollectief Circus Andersom heeft een multidimensionale wandeling uitgezet door de beeldentuin van het Kröller Müller Museum. Lijkt het jou leuk om mee te wandelen? Haal dan snel een ticket!