Geld Sun Travel is op: 2000 reizigers gedupeerd

Faillissement dreigt voor Maastrichtse reisorganisatie

Nieuws door

archief oud artikel 17 juli 2008 Maastricht, Limburg Ruim 2000 vakantiegangers kunnen de reis die ze via Sun Travel hebben geboekt, op hun buik schrijven: een failliessement dreigt voor het bedrijf. Omdat Sun Travel is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), kunnen de reizigers wel hun geld terugkrijgen.

Een groep van ongeveer tweehonderd Nederlanders zal als eerste iets merken van het aanstaande faillissement. Zij zouden dit weekend naar Turkije vliegen, maar moeten nu nog wat anders zoeken. Deze reizigers worden zo snel mogelijk ingelicht en krijgen hun geld terug. De 250 reizigers die al in Turkije verbleven, worden met een andere reisorganisatie naar huis gebracht.

De koek is op

Op de website van Sun Travel staat sinds vandaag maar één zin: "Beste klant, Voor verdere informatie neem contact op met SGR". Omdat Sun Travel is aangesloten bij de SGR, krijgen gedupeerde klanten wel hun geld terug.
Sun Travel bestaat sinds 1990 en organiseerde jarenlang vliegreizen naar warmweerlanden. Reisorganisaties en vliegmaatschappijen hebben het de laatste jaren steeds moeilijker. De exacte toedracht van de financiële problemen zijn nog niet bekend gemaakt, maar het lijkt erop dat de stijgende brandstofprijzen en de nieuwe vliegtax Sun Travel de genadeklap hebben gegeven.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 juli 2008 - 591

Dit past bij 'Geld Sun Travel is op: 2000 reizigers gedupeerd'