Weer ijsberen in Blijdorp

Tania eerste bewoner van nieuwe Artica

Nieuws door

archief oud artikel 21 juli 2008 Rotterdam, Zuid-Holland Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is weer in het bezit van een ijsberenverblijf. In de nieuwe Arctische toendra kunnen de witte dieren spartelen in het water terwijl de bezoekers vanachter een ruit toekijken. Tania heeft nu nog het alleenrecht op de ruimte; binnenkort arriveren nog twee ijsberen.

In de IJsgrot geeft een grote ruit zicht op de onderwaterwereld. In de ruimte geven een film en informatiepanelen  informatie over de Noordpool en de wilde ijsberen die daar leven. De bedreiging van de dieren door de opwarming van de aarde krijgt aandacht - de bezoeker wordt aangespoord om zelf bij te dragen aan een beter milieu. In een nagemaakte ijsgrot kunnen bezoekers een ijsbeermoeder met jong bewonderen. Het ijsbeerverblijf gaat over in het toendralandschap erachter. Poolvossen, sneeuwuilen, lemmingen en poolhazen zullen op een later moment het nieuwe Arctische deel van Blijdorp verder vullen.

Tania krijgt gezeldschap

Het ijsberenverblijf is een Jubileumgeschenk van de Vereniging Vrienden van Blijdorp. IJsbeer Tania is nu nog de enige bewoner. Op 23 december 1990 werd ze geboren in de Rotterdamse dierentuin. Op korte termijn arriveren uit het Dierenrijk te Mierlo nog een ijsbeerman en een -vrouwtje. De Diergaarde hoopt dat de ijsberen in de toekomst gaan zorgen voor nakomelingen. De kraamkamer is al in gereedheid gebracht.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 juli 2008 - 1146

Dit past bij 'Weer ijsberen in Blijdorp'