Terror Jaap wil in kasteel Land van Ooit

"Ik heb ervaring om mensen uit mijn stulpje te verdrijven."

Nieuws door

archief oud artikel 4 augustus 2008 Drunen, Noord-Brabant Terror Jaap wil in het kasteel van het falliete Land van Ooit wonen. Hij heeft grootse plannen, zoals het kasteel uitroepen tot eigen staat, de andere bewoners verjagen en een televisieserie beginnen. Camelot Beheer, de beheerder van het kasteel, geeft Jaap Amesz net zoveel kans als ieder ander mens.

Jaap heeft zich aangemeld bij Radio 538, die samen met Camelot Beheer een wedstrijd houdt. Komende vrijdag strijden drie finalisten om een plekje in het roze kasteel in Drunen. Momenteel verblijft Terror Jaap in een stacaravan op de Veluwe. Het liefst betaalt hij niets voor een eigen woning, want dan kan hij zijn gewonnen prijsgeld van de Gouden Kooi houden.

Ik heb ervaring om mensen uit mijn stulpje te verdrijven.

Belasting

Maar waarom een kasteel? De winnaar van de Gouden Kooi is ontevreden over het feit dat hij 400.000 euro van zijn 1,3 miljoen euro moet afstaan aan de belastingdienst. "Ik begin gewoon mijn eigen land zonder belasting. Juist, daar heb ik een kasteel voor nodig", vertelt Jaap op zijn weblog.

Ook vindt Jaap het geen probleem dat er meerdere mensen in het kasteel wonen. "Ik heb ervaring om mensen uit mijn stulpje te verdrijven. Ik regel genoeg camera's en zet livestreams op kingjaap.nl."

Gelijke kans

Bij Camelot Beheer weten ze inmiddels ook van de deelname van Jaap. "Ja, ik kreeg vanmorgen een e-mail binnen", zegt Bianca Papen, bussiness development manager bij Camelot. "Hij krijgt een gelijke kans, net zoals iedereen. Wel gaat hij - net zoals andere kandidaten - door een strenge selectie, omdat het kasteel een monumenteel pand is, maar als BN'er heeft hij niet meer of minder recht."

Komende vrijdag wordt bekend wie de sleutel krijgt.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 augustus 2008 - 2020

Dit past bij 'Terror Jaap wil in kasteel Land van Ooit'

1 reactie