British American Tobacco verkoopt kunstcollectie

Sotheby's start veilingen vanaf herfst

Nieuws door

archief oud artikel 15 augustus 2008 De internationale tabaksonderneming British American Tobacco Nederland (BAT) doet haar BAT Artventure-kunstcollectie in de verkoop. Het bedrijf heeft dit vrijdag bekend gemaakt in een persbericht. Een van de redenen is de sluiting van de BAT-fabriek in Zevenaar. Hier was het merendeel van de collectie jarenlang tentoongesteld.

Moeilijke beslissing

De kunstcollectie, ook wel bekend als de Peter Stuyvesant Collectie, werd in 1960 gestart met de intentie om een prettige werksfeer te creëren. Door de jaren heen werd de collectie steeds verder uitgebreid tot een grote verzameling van moderne kunst. Het is daarom ook een moeilijke beslissing voor BAT geweest om van de collectie af te zien.

Particuliere koper

BAT heeft sinds 2005 nog verschillende pogingen gedaan om een particuliere koper te vinden, die de collectie toegankelijk wilde maken voor het publiek. Dit echter tevergeefs. De geïnteresseerde partijen konden niet aan de voorwaarden voldoen.

Aantal veilingen

Het internationale veilinghuis Sotheby's gaat vanaf de hefst een aantal veilingen organiseren waarop delen van de Peter Stuyvesant Collectie worden aangeboden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 augustus 2008 - 283

Dit past bij 'British American Tobacco verkoopt kunstcollectie'