Reizersorganisatie ROVER ontslaat woordvoerder

Niet iedereen begrijpt satirische column

Nieuws door

archief oud artikel 18 augustus 2008 Woordvoerder Rikus Spithorst is niet langer welkom bij reizigersorganisatie ROVER. Spithorst publiceerde afgelopen week een satirische column op de website Fok.nl met als titel: 'Femke Halsema moet dood!'

Halsema voelde zich "bedreigd" en deed aangifte bij de politie. ROVER-voorzitter Michael van der Vlis eiste van Spithorst dat hij openbaar zijn excuses zou aanbieden in het televisieprogramma NOVA. Dit deed hij, maar Van der Vlis vond zijn schuldbekentenis niet sterk genoeg. Dit resulteerde in Spithorsts ontslag.

Femke Halsema moet dood!

Spithorst, die de column schreef onder het pseudoniem DriekOplopers, vindt het jammer dat zijn stuk verkeerd begrepen is. "Ik had niet verwacht dat men het satirische karakter van mijn column niet zou snappen. Het moge duidelijk zijn dat het niet de bedoeling is om Femke Halsema op te blazen", vertelt de columnist in NOVA. "Ik hou haar een spiegel voor. Dat is iets anders dan de wens dat dat gebeurd."

ROVER wil Spithorst niet meer als woordvoerder, PvdA Arnhem wil hem niet meer als columnist. Alleen bij Fok.nl is DriekOplopers nog welkom. En over de affaire Duyvendak wordt niet meer gesproken. Netjes weggemoffeld, Femke.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 augustus 2008 - 328

Dit past bij 'Reizersorganisatie ROVER ontslaat woordvoerder'

1 reactie