Nieuw talent toonaangevend in Amsterdam

Voor de 31e keer belooft de Uitmarkt een spektakel van niveau te worden.

Redactioneel door

archief oud artikel 27 augustus 2008 Amsterdam, Noord-Holland Met verschillende bekende artiesten als Alain Clark, De Jeugd van Tegenwoordig en Minyeshu wordt vrijdag de jaarlijkse Uitmarkt in Amsterdam geopend. De opening wordt gepresenteerd door Dolf Janssen en luidt drie dagen van theater, muziek en cabaret in. In en rond het Oostelijk Havengebied wordt het nieuw cultureel seizoen gestart en vindt u vele bijzondere projecten.

Nieuw op de Uitmarkt is het programma ‘Toonzetters’ in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Op 31 augustus klinken de beste Nederlandse werken uit het voorgaande jaar. Door een vakjury zijn tien winnende werken geselecteerd die overdag uitgevoerd worden. ’s Avonds wordt tijdens het gala het werk van de beste componist en het ensemble dat dit uitvoert bekroond met een cheque ter waarde van 10.000 euro. Dit evenement wordt georganiseerd door de Buma Cultuur.

Kunstxpo

Exclusiever dan ooit is dit jaar de Beeldende Kunst tak van de opening van het Culturele seizoen. Architecten worden aan het woord gelaten en nemen u mee in hun wereld van de architectuur. Ook monumentenzorg en archeologie laten u genieten van een vleugje nostalgie. Daarnaast is er de NSDM Kunstveiling, op de NSDM werf, waar 300 topstukken per opbod verkocht worden. Sla uw slag en kom naar de Uitmarkt!

In The Remix

De Uitmarkt is niet alleen voor volwassenen bestemd, ook jongeren en kinderen kunnen hier cultuur komen opsnuiven. Maar dan wel op hun manier. Het jongerenprogramma In the Remix leidt je langs vette hiphop en soulmuziek, maar ook dans- en theatervoorstellingen zijn erin opgenomen. Een speciale jongerenredactie heeft de route uitgestippeld waarlangs ook jongeren het weekend van hun leven mee maken. Voor de kleintjes is er de Uitmarkt Junior met als middelpunt sciencecenter Nemo. Raketten bouwen en bollywood dansen, geen tijd voor verveling. Willen ze liever rustig toekijken? Dan staan Hakim en Kinderen voor Kinderen klaar voor een optreden.

Programma

Voor alle informatie en een compleet programma gaat u naar de website. Hier kunt u uw persoonlijke agenda samenstellen met de evenementen die u het liefste bezoekt.

'Uitmarkt Amsterdam',
Amsterdam
29 tot en met 31 augustus 2008

Toegangsprijs: Gratis.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-08-26 15:49:50 - 511

Dit past bij 'Nieuw talent toonaangevend in Amsterdam'