De Beyerd zelfstandig

De Beyerd - Museum voor grafische vormgeving |  
Nieuws door

Museum krijgt prent van Willem Sandberg cadeau

20 december 2007 Breda, Noord-Brabant De Beyerd, het Nationaal Museum voor Grafische Vormgeving in Breda, is vanaf 2008 zelfstandig. Woensdag ondertekenden het museum en de gemeente de statuten.

In bijzijn van de notaris zetten Peter Rijntjes, directeur van De Beyerd, en de Bredase wethouder Willems hun handtekening op het document. Bovendien nam de museumdirecteur een prent van Willem Sandberg, grafisch ontwerper en voormalig directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, in ontvangst. Met dat gebaar droeg de wethouder symbolisch de kunstcollectie van het museum over. “Met de dit symbolische cadeau geeft wethouder Willems aan dat hij erop rekent dat De Beyerd ook in de toekomst de inspiratie, visie en het lef van Sandberg heeft om van het museum een succes te maken”, aldus de gemeente.

Huur

Met de overdracht krijgt De Beyerd ook de 450.000 euro die gereserveerd is voor het kopen van nieuwe collectiestukken. Ook ontvangt het museum een bedrag van 300.000 euro om de verzelfstandiging mogelijk te maken. Hoewel het Brabantse museum zelfstandig wordt, blijft het gebouw wel eigendom van de gemeente. Die verhuurt het pand aan het nationaal museum.

Verbouwing

Sinds april 2005 is het museum wegens een grote verbouwing gesloten. Liefhebbers van het grafisch erfgoed kunnen waarschijnlijk vanaf komend voorjaar weer in De Beyerd terecht.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2007-12-19 21:03:23 - 460