Jonge beestenboel in dierentuinen

Twee nieuwe dieren geboren in Apenheul en Dierenpark Emmen

Nieuws door

archief oud artikel 6 september 2008 Emmen, Drenthe Een geboortegolf raasde deze week over de Nederlandse dierentuinen. DagjeWeg.NL is gevuld met genoegen om de jonkies aan u voor te stellen.

Woensdag beviel gorillavrouw Kisiwa van een dochter. Bezoekers van de Apenheul kunnen nu genieten van de eerste dochter van gorillaleider Jambo. De twee andere kinderen van Jambo zijn jongetjes. De bevalling verliep soepel, maar dat is eerder regel dan uitzondering bij gorilla's. Gorillababy's wegen namelijk slechts drie of vier pond, terwijl een volwassen vrouwtje gemiddeld honderd kilo zwaar is.

Een geboortegolf raasde deze week over de Nederlandse dierentuinen

Donderdagochtend werden bezoekers in Dierenpark Emmen verrast met de geboorte van een olifantje. Normaal worden olifanten 's nachts geboren, dus het was dan ook opvallend dat dit in het gewone buitenverblijf plaatsvond. Een unicum in Nederland. De Aziatische olifant heeft nog geen naam. Daarover denkt Dierenpark Emmen nog even na.

Worden er komende week weer nieuwe dieren geboren in de Nederlandse dierentuinen? Kijk zaterdag op DagjeWeg.NL voor het antwoord!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-09-06 15:56:11 - 449

Dit past bij 'Jonge beestenboel in dierentuinen'