1

Nederland is ook mooi

Kamer: er moet meer geld gestoken worden in binnenlands toerisme

Nieuws door

archief oud artikel 11 september 2008 Den Haag, Zuid-Holland Toerisme in Nederland levert de schatkist ieder jaar 33 miljard euro op. Driekwart daarvan wordt niet uitgegeven door buitenlandse toeristen, maar door Nederlanders zelf. Dat moet meer uitgebuit worden, vinden minister Verburg en staatssecretaris Heemskerk. Zij komen binnenkort met een actieplan om het binnenlands toerisme extra aan te moedigen.

Dat schrijft het Nederlands Dagblad vandaag. "Met deze toezeggingen komen de bewindslieden tegemoet aan forse kritiek uit de Tweede Kamer over de zogenaamde Toerismebrief van dit kabinet, waarin het beleid voor de komende jaren uiteen wordt gezet", meldt de krant.

Regio's

Alle politieke partijen zijn het er over eens dat er de afgelopen jaren teveel aandacht is gegeven aan buitenlands toerisme, terwijl de meeste bezoekers van toeristische attractie juist Nederlanders zijn. Niet alleen de Nederlandse Randstad, maar alle regio's in Nederland verdienen volgens de Tweede Kamer extra aandacht. "Waardevolle toeristische gebieden als de Friese Meren, de Veluwe, de Achterhoek of Zuid-Limburg komen niet aan bod", schrijft het Nederlands Dagblad.

Concreet

Hoe de Tweede Kamer het binnenlands toerisme concreet een opsteker zal geven is nog niet te zeggen. Binnenkort praten de bewindslieden daarover met mensen uit de toeristische sector. Tot het zover is zal DagjeWeg.NL zich - zonder subsidies - over deze taak blijven ontfermen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 september 2008 - 391

Dit past bij 'Nederland is ook mooi'