Een jonge beestenboel

Nieuwe dieren in Nederlandse dierentuinen

Nieuws door

archief oud artikel 20 september 2008 Ede Iedere zaterdag begint DagjeWeg.NL het weekend met jong geluk in de dierentuinen. Deze week zijn er weer veel jonkies geboren en wij stellen ze aan u voor!

In Dierenpark Emmen is een luiaardje geboren. In het tropische verblijf hangen nu vier luiaards. Twee volwassen vrouwtjes, een iets ouder mannetje en het nieuwste lid van de familie. Moeder en kind doen de komende weken nog rustig aan. Tjah, ze blijven echte luiaards.

In de Olmense Zoo in Balen (België) werden vorige week vier witte tijgerwelpjes voorgesteld. Ze zijn slechts twee weken oud en kerngezond! De Olmense Zoo is de enige dierentuin in België waar witte tijgers te bewonderen zijn. Ook Jake, Josh, Jude en Jade (twee mannetjes en twee vrouwtjes) mogen bezocht worden.

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek heeft ook nog genoeg om handen. Deze zomer werden daar vijf nesten met in totaal elf welpjes geboren. Een fantastische prestatie voor leeuwen in gevangenschap. Het elftal stoeit regelmatig met de wat oudere leeuwen. Gelukkig kunnen bezoekers een weekendje op vakantie naar het safaripark, waardoor ze niets van het schouwspel hoeven te missen!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 september 2008 - 377

Dit past bij 'Een jonge beestenboel'