Modebewust Rotterdam

‘Bridges to Fashion' zoomt in op Nederlandse en Turkse modetrends.

Schielandshuis Redactioneel door

archief oud artikel 25 september 2008 Rotterdam, Zuid-Holland Rotterdam manifesteerde zich afgelopen weekend als fashion capital van Nederland. De vierdaagse mode-manifestatie ‘Bridges to Fashion' schetste door middel van films, shows en talkshows het modeklimaat van Turkije en Nederland. Maar wie afgelopen weekend geen tijd had hoeft niet te bang te zijn. Tot februari is een gelijknamige overzichtstentoonstelling te zien in het Schielandshuis.

Negentien Nederlandse en Turkse ontwerpers showden tijdens het modefestival hun nieuwste collecties. Deze samenstelling zorgde voor een breed beeld van de jongste mode van Nederland en Turkije. In de stijlkamers van het monumentale Schielandshuis staan prachtige stukken uit deze collecties. Films over het ontwerpproces en beelden uit Istanbul en Rotterdam zorgen voor een sprankelende en informatieve achtergrond. Voor modeliefhebbers zeker een bezoekje waard!

Ontwerpers

Ondanks het plotseling overlijden van Percy Irasquin is zijn werk toch in de expositie te zien. De andere Nederlandse ontwerpers die hun werk showen zijn: Monique van Heist, Edwin Oudshoorn, Jeroen van Tuyl, Ilja Visser, Marga Weimans, Iris van Herpen, Filiz Akcakal, Claes Iversen en Iniy Sanchez. De Turkse ontwerpers zijn: Ãœmit Ãœnal, Dilek Hanif, Gamze Saraçoglu, Arzu Kaprol, Özlem Süer, Bahar Korçan, Sibel Aygun, Hatice Gokce en Selim Baklaci.

September

‘Bridges to Fashion' is onderdeel van September in Rotterdam. In deze maand wordt het culturele seizoen geopend. Op de website kunt u hier meer informatie over vinden.

’Bridges to Fashion’,
Schielandshuis Rotterdam
18 september 2008 tot en met 8 februari 2009

Toegangsprijs: €3,00 voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 september 2008 - 18067